TKH: ABD, Ortadoğu’dan da, Balkanlardan da Akdeniz’den de elini çek!

TKH tarafından yapılan açıklamada, "ABD barış için değil, emperyal hedeflerle bu adımları atmaktadır. ABD emperyalizmi tarafından atılan bu adımların ülkemizin ve komşu Yunan halkının çıkarlarına hizmet etmediği de açıktır." denildi.

TKH: ABD, Ortadoğu’dan da, Balkanlardan da Akdeniz’den de elini çek!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD’nin batı Trakya’da Yunanistan ile ortak kara tatbikatı gerçekleştirmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

TKH tarafından yayımlanan, “Ülkemizin çıkarı, ABD emperyalizminin boyunduruğundan çıkmaktan geçer. Ülkemizin çıkarı Ortadoğu’da, Balkanlar’da ve Akdeniz’de ABD emperyalizmine karşı bölge halklarıyla ortaklıktan geçer!” denilen açıklamada, “ABD’nin batı Trakya’da gerçekleştirdiği kara tatbikatı “normal” değildir. Ülkemiz bu tehdide ve şantaj siyasetine karşı derhal NATO’dan çıkmalıdır!” ifadelerine yer verildi.

TKH’nin, “ABD, Ortadoğu’dan da, Balkanlardan da Akdeniz’den de elini çek!” başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:

ABD emperyalizminin batı Trakya’da Yunanistan ile ortak kara tatbikatı gerçekleştirmesi ve Yunanistan-ABD bayraklı tatbikat fotoğraflarının basında servis edilmesi, Akdeniz gündemi üzerinden ABD emperyalizminin ülkemize yönelik açık bir mesajıdır!

Türkiye’nin Akdeniz’deki hakları söz konusu olunca ABD emperyalizminin tercihi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırmak ve Yunanistan ile kendi topraklarında ortak tatbikat yapmak olmuştur.

Bu tercih, aynı zamanda Yunanistan’ın egemenliğinin de teslim alınması anlamı bakımından da ayrıca karşıya alınmak durumundadır.

ABD’nin batı Trakya’da Yunanistan ile gerçekleştirdiği kara tatbikatı, ABD ile “stratejik müttefiklik” meselesinin gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha Şubat ayında Türkiye’nin NATO’ya girmesinin yıldönümü vesile edilerek NATO üyeliği bilincini geliştirmek amacıyla “Hepimiz NATO’yuz” kampanyasına katılan AKP ve sermaye devleti, bugün NATO’cu dostlarının tehditleri karşısında ne diyecektir? NATO çatısı altında müzakere etmeyi “milli politika” diye propaganda eden bu işbirlikçi siyaset halkımız tarafından net olarak görülmelidir.

Irak ve Suriye’yi bölme planları yapan ABD emperyalizmi, İsrail’in güvenliği için Büyük Ortadoğu Planı’nı adım adım uygularken, Doğu Avrupa’da askeri ve füze üsleriyle hegemonyasını daha da artırmakta şimdi de Akdeniz’e burnunu sokarak Balkanlar’a yerleşmenin adımlarını atmaktadır. Sırbistan ve Kosova ile yaptığı anlaşmaların şimdi de Yunanistan’da ortak tatbikat noktasına taşınması, Akdeniz’deki siyasi gerilimin iki ülke arasındaki anlaşmazlığın ötesinde emperyalizmin çıkar ve planları doğrultusunda daha geniş bir çerçevede bakılmasını zorunlu kılmaktadır.

ABD’nin attığı bu adımların amacı bellidir. ABD barış için değil, emperyal hedeflerle bu adımları atmaktadır.

ABD emperyalizmi tarafından atılan bu adımların ülkemizin ve komşu Yunan halkının çıkarlarına hizmet etmediği de açıktır. ABD emperyalizmi bir kez daha, tıpkı Ortadoğu’da yaptığı gibi, iki komşu halk arasındaki gerginliğin körüklenmesinden yararlanmaktadır.

ABD emperyalizminin Ortadoğu’da, Balkanlarda ve Doğu Avrupa’da attığı adımlar bütün bölge açısından büyük bir tehdittir. ABD’nin bütün bu adımlarının ise doğrudan ülkemizi karşıya aldığı, bu adımları bir pazarlık kozu olarak gündeme getirdiğinin altı ayrıca çizilmelidir.

ABD emperyalizminin, ülkemize gösterdiği sopanın, arkasında nasıl bir pazarlık kozu olarak gösterildiği ise AKP iktidarı tarafından mutlaka kamuoyuna açıklanmalıdır!

Doğu Avrupa’nın ABD tarafından ele geçirilmesi için Varşova’da düzenlenen NATO toplantısına katılıp, burada alınan kararları onaylayan AKP iktidarı ve Genelkurmay yetkililerinin siyasal tutumları halkımız tarafından iyi görülmelidir. Ukrayna’da, Doğu Avrupa’da ve Ortadoğu’da NATO’cu politikaların bugün ülkemize karşı dönmesi kimseyi şaşırtmamalıdır!

Suriye’nin yıkımı ve bölünmesi için ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını yapan AKP iktidarının “kanmış” ve işbirlikçi siyaseti halkımız tarafından iyi görülmelidir. Defalarca söylediğimiz gibi Suriye’nin yıkımına ortak olan AKP iktidarı, aslında siyonist İsrail Devletinin güvenliğine hizmet etmiştir.

Daha dün, ABD ile stratejik müttefikiz diyenler, bugün ne diyeceklerdir!

‘Hepimiz NATO’yuz’ diyenler ABD’nin Batı Trakya’daki tatbikatına ne söyleceklerdir!

Ülkemizin çıkarı, ABD emperyalizminin boyunduruğundan çıkmaktan geçer. Ülkemizin çıkarı Ortadoğu’da, Balkanlar’da ve Akdeniz’de ABD emperyalizmine karşı bölge halklarıyla ortaklıktan geçer!

Bilinmelidir ki ABD emperyalizmi ile ortaklık Yunan ve Kıbrıs emekçilerinin de çıkarına değildir.

ABD’nin batı Trakya’da gerçekleştirdiği kara tatbikatı “normal” değildir. Ülkemiz bu tehdide ve şantaj siyasetine karşı derhal NATO’dan çıkmalıdır!

Ve bir kez daha diyoruz ki emperyalizme barış gelmez, barış emperyalizme karşı ortak mücadeleyle mümkündür!