TKH: 100. yılımızda Parti'nin iki militanı, Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nu saygıyla anıyoruz

TKH tarafından yayımlanan açıklamada, '' Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nun mücadelesi, liseli ve üniversiteli gençliğin cesareti ve heyecanıyla, emekçi kadınların ilmek ilmek ördüğü yaşam kavgasıyla, işçi sınıfının yarınları yaratacak nasırlı elleriyle gün geçtikçe büyümektedir'' denildi.

TKH: 100. yılımızda Parti'nin iki militanı, Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nu saygıyla anıyoruz

16 Kasım 1979’da faşistlerce katledilen TKP üyesi ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk ile 12 Eylül darbesi sonrası 16 Kasım 1982’de gözaltında katledilen TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komite üyesi Mustafa Hayrullahoğlu, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yayımlanan açıklama ile anıldı.

TKH tarafından yayımlanan açıklamada, ” Sermaye iktidarı, Talip Öztürk ve Deniz Yoldaş’ın partili kimliğinden korkmuş, partinin ve sınıf mücadelesinin önünü kesmeye çalışmış, bu doğrultuda iki parti militanını katletmiştir. Fakat bütün bu girişimlere rağmen onların yükselttiği partili mücadele ve orak çekiçli bayrak günümüze kadar ulaşmıştır. Sermaye sınıfı ve işbirlikçiler amaçlarına ulaşamamıştır” denildi.

TKH tarafından yayımlanan, ”100. yılımızda Parti’nin iki militanı, Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nu saygıyla anıyoruz” başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde:

”Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın kuruluşunda görev alan ve TÖB-DER Başkanlığı’nı yapan Talip Öztürk, 16 Kasım 1979’da faşistler tarafından öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında katledildiğinde henüz 32 yaşında bir parti üyesiydi.

Mustafa Hayrullahoğlu (Deniz yoldaş) ise, 16 Kasım 1982 tarihinde faşizmin işkencecileri tarafından katledildiğinde otuz dört yaşında bir komünistti. TKP İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi olan Hayrullahoğlu, 12 Eylül faşizminin karşısında boyun eğmeyerek komünist hareketin tarihinde onurlu bir şekilde yerini almayı başardı.

Türkiye’de sermaye düzenine karşı sosyalizm mücadelesini en ön safta yürüten Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nun katledilmesi, bugünden bakıldığında sermaye düzeninin korkusunu gözler önüne sermektedir.

Sermaye iktidarı, Talip Öztürk ve Deniz Yoldaş’ın partili kimliğinden korkmuş, partinin ve sınıf mücadelesinin önünü kesmeye çalışmış, bu doğrultuda iki parti militanını katletmiştir.

Fakat bütün bu girişimlere rağmen onların yükselttiği partili mücadele ve orak çekiçli bayrak günümüze kadar ulaşmıştır. Sermaye sınıfı ve işbirlikçiler amaçlarına ulaşamamıştır.

Bugün Talip Öztürk ve Mustafa Hayrullahoğlu’nun bayrağı, Türkiye Komünist Hareketi elinde 100. yıl coşkusuyla dalgalanmaktadır.

Onların mücadelesi, liseli ve üniversiteli gençliğin cesareti ve heyecanıyla, emekçi kadınların ilmek ilmek ördüğü yaşam kavgasıyla, işçi sınıfının yarınları yaratacak nasırlı elleriyle gün geçtikçe büyümektedir.

Onların mücadelesi bugüne ışık tutmakta, bizi yarına hazırlamaktadır!

Anıları önünde saygıyla eğiliyor, Partimizin 100. yılında onlara bir kere Sosyalist Türkiye’yi kuracağımıza dair söz veriyoruz. ”

Türkiye Komünist Hareketi