THY'den evcil olmayan hayvanlarla ilgili karar

Türk Hava Yolları(THY), taşıma amacı fark etmeksizin tüm ülkelerden gelen egzotik hayvanlar ile omurgasızlar, amfibik hayvanlar, gelincik, sürüngen ve kemirgen gibi evcil olmayan hayvanların yolcu beraberinde veya kargo ile Türkiye'ye girişinin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını duyurdu.

THY'den evcil olmayan hayvanlarla ilgili karar

Türk Hava Yolları, koronavirüs salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler kapsamında canlı hayvan taşıma konusunda yeni bir uygulamaya geçildiğini açıkladı.

Kararla, bazı evcil olmayan hayvanların taşıma amacı fark etmeksizin Türkiye’ye girişinin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığı belirtildi.

Türk Hava Yolları’nın resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında yayınlanan duyuru ile taşıma amacı fark etmeksizin tüm ülkelerden gelen egzotik hayvanlar ile omurgasızlar, amfibik hayvanlar, gelincik, sürüngen ve kemirgen gibi evcil olmayan hayvanların yolcu beraberinde veya kargo ile Türkiye’ye girişi ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır”

EVCİL HAYVANLARA 14 GÜN İZOLASYON

Evcil hayvanlara ilişkin bilginin verildiği açıklamada, “Ticari amaçlı olmayan sağlık kartı sahibi köpek, kedi, kuş, süs balığı gibi evcil hayvanların ise yolcu ile beraber seyahat (PETC/AVIH/ESAN/SVAN) edebilmesine izin verilmiştir. Ancak yurt dışından Türkiye’ye giriş yapan hayvanın, hayvan sahibi ile beraber 14 gün izolasyonunun sağlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.