THY'den açıklama: Test sonucu zorunlu olacak

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, 28 Aralık'tan itibaren Türkiye'ye hava yolu ile gelecek olan yolcuların uçak biniş öncesi test sonucu isteneceğini açıkladı.

THY'den açıklama: Test sonucu zorunlu olacak

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Sağlık Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda 28 Aralık’tan itibaren Türkiye’ye hava yolu ile gelecek olan yolcuların uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteneceğini duyurdu.

Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Artık PCR (-) testi zorunluluğu var. Kovid ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımızın isteği doğrultusunda 28 Aralık tarihinden itibaren Türkiye’ye havayolu ile gelecek tüm yolcularımızdan uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış PCR(-) sonuç belgesi istenecektir.” ifadelerinde bulundu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da açıklama geldi. Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yurtdışı tedbirleri artırıyoruz. 28 Aralıktan itibaren yurtdışından ülkemize hava yoluyla, 30 Aralıktan itibaren kara yoluyla gelen her yolcunun, SON 72 SAAT İçinde yapılmış NEGATIF PCR TEST SONUCU İBRAZ ETMESİ zorunlu olacak. Aksi durumda ülkeye girişlerine izin verilmeyecektir.”