THY yöneticisinden ‘aynı soyadlı 49 kişi’ iddiasına yanıt

Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül, kurumda kendisiyle aynı adı ve soyadı taşıyan personellerin sayısına ilişkin açıklama yaptı.

THY yöneticisinden ‘aynı soyadlı 49 kişi’ iddiasına yanıt

Bilal Erdoğan’ın okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarının üst düzey görevlere yükseltildiği Türk Hava Yolları’nda (THY), bu isimlerinden biri olan THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül, kurumda kendisi ile aynı soyadına sahip 49 kişinin çalıştığı iddiasına yanıt verdi. Akgül, kurumda kendisiyle aynı soyadı taşıyan 27 kişi olduğunu, bunlardan kendisinin işe aldığı 13 kişiden yalnızca birinin akrabası olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak THY İstihdam Başkanı Ebubekir Akgül’ün avukatı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Müvekkilim Türk Hava Yolları AO İstihdam Başkanı Ebubekir Akgün hakkında son günlerde bazı basın yayın organlarında yapılan yayınlarla ilgili olarak aşağıdaki şekilde açıklama yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Öncelikle bahsi geçen yayınlar, gerek müvekkilimin büyük bir onurla görev yaptığı bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz ve gerekse şirketimizin diğer yöneticileri hakkında, tamamen karalama ve çamur atma maksatlı olarak aynı kaynaklardan zaman zaman yapılan organize yayınların bir parçası ve devamıdır. Bu tür yayınların kamuoyu vicdanında bir karşılığının ve itibarının bulunmadığı, gerçek dışı ve çarpıtma olduğu ne kadar yalanlansa ve belgelense de bu hezeyanları yayanların mahcubiyet hissi duymayacakları ve yapacaklarından geri durmayacakları bilindiği için bugüne kadar açıklama yapma ihtiyacı duyulmamıştır. Diğer taraftan asılsız ithamların başka mecralarca da alıntılanarak yayınlanması üzerine, yine art niyetli bir yayın ile karşı karşıya olduğunun farkında olan ve işin gerçeğini merak eden kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekli hale gelmiştir.”