Tescilli Kabataş yalancısı Gezi'yi unutamıyor

Kabataş Yalanı'nın ortaklarından biri olan Star yazarı Halime Kökçe, 7. yıl dönümünde Gezi için "ahlaksızlığın ve ağzı bozukluğun miladı" dedi.

Tescilli Kabataş yalancısı Gezi'yi unutamıyor

2013 Haziran Direnişi sırasında ortaya atılan Kabataş Yalanı’nın ortaklarından biri olan Star yazarı Halime Kökçe, “unutamadığı” o dönemi, direnişin 7. yılında yine diline doladı.

Gazetede bugün “İlla edep illa edep!” başlıklı bir yazı kaleme alan Kökçe, yazısı boyunca tabiri caizse yerin dibine batırmaya çalıştığı Gezi için “ahlaksızlığın ve ağzı bozukluğun miladı” ifadesini kullandı.

“O gün bugündür siyasette ahlak perdesinin yırtılıp atıldığını” söyleyen yandaş yazar “Bayrak, ezan, şehit gibi kutsal değerler, inanç, kişisel dokunulmazlık, aile mahremiyeti dahil her şeye karşı bir azgınlık ve ahlaksızlık söz konusu.Bu ahlaksızlığa karşı en büyük silah hayretimizi mahafaza edebilmek ve illa edep, illa edep…Ahlaksızlardan öğreneceğimiz hiçbir şey olamaz…” ifadelerini kullandı.

MAHKEMEDEN ONAYLI YALANCI

Gazeteci Enver Aysever, 2016 yılında Habertürk’te canlı yayınlanan Karşıt Görüş programında bulunan Star yazarı Halime Kökçe’ye Kabataş yalanlarını hatırlatmış, “Bu yalanlardan dolayı yargılanacaksınız” demişti. Tartışmanın ardından Star yazarı Halime Kökçe, “Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin” diyerek programı terk etmişti.

Kabataş yalancılarına “yalancı” dediği için “hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açılan ve hapsi istenen Aysever için mahkeme beraat kararı vermişti. Ancak beraat kararını üst mahkemeye taşıyan Kökçe yine umduğunu bulamamış ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşınan davada, mahkeme Aysever hakkında verilen beraat kararını onanmıştı.