Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'a tutuklama talebi!

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu bu sabaha karşı gözaltına alınmıştı. Terkoğlu'nun Çağlayan Adliyesine getirildiği öğrenildi.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'a tutuklama talebi!

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu bu sabaha karşı gözaltına alınmıştı. Terkoğlu’nun Çağlayan Adliyesine getirildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından, Barış Terkoğlu hakkında 1 günlük gözaltı kararı verildi. Sabah 4’te evinden gözaltına alınan Terkoğlu hakkındaki kararı avukatları tam 13 saat sonra öğrenebildi.

Terkoğlu sabah 9’dan sonra ifadesi alınmak üzere gözaltında tutuldu. Barış Terkoğlu ifadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine getirildi.

Barış Terkoğlu’na isnad edilen suçlamalar ise şöyle:

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/1)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/2)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/3-1)

TUTUKLAMA TALEBİ!

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi