Temizliğe gittiği evin camından düşerek yaralanan Minire İnal'ın davası reddedildi

Temizlik yapmak için gittiği evde cam silerken 3'üncü kattan düşen ve ağır yaralanan ev işçisi Minire İnal'ın SGK'ye ve çalıştığı evin sahibine açtığı dava 7 senenin ardından reddedildi.

Temizliğe gittiği evin camından düşerek yaralanan Minire İnal'ın davası reddedildi
Temizlik için gittiği evde camları sildiği sırada 3’üncü kattan düşerek yaralanan, İmece Ev işçileri sendikası kurucusu ev işçisi Minire İnal’ın 21’inci duruşması görüldü. İnal’ın SGK’ye ve çalıştığı evin sahibine açtığı hizmet tespit davasında 7 senenin ardından davanın reddine karar verildi.
İnal 5 Mart 2009 tarihinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde temizliğini yaptığı evin camlarını silerken 3’üncü kattan düşmüş ve kaburgaları kırılmıştı. İnal, o günden bugün sağlık sorunları yaşadı ve 4 kere omurilik ameliyatı olmak zorunda kaldı. Olayla ilgili 2013 yılından beri devam eden dava sürecinde ise karar bugün açıklandı. Hizmet tespiti için açılan davada ev işçileri, işçi dahi sayılmadı.
Dava sonrasında adliye önünde açıklama yapan Minire İnal’ın avukatı Sevgi Evren, kadınların 2013 yılından bu yana çok ciddi bir mücadele verdiğini hatırlatarak “Ev işçilerinin, ev içi emeğin yasalar ve sistem tarafından nasıl görüldüğünü bir kere daha tescil etmiş olduk. 7 yıla yaklaşan yargılama sürecinin sonunda orada iş kazası geçirdiğimizi, ev temizliğine gittiğimizi, çalıştığımızı ispatlamamıza rağmen sınırlandırılmış kurallar nedeniyle davanın reddine karar verildi” ifadelerini kullandı.