Tekstil işçileri dertli: Sosyal mesafe yok, hijyen şartlarına uyulmuyor

Sınıf Tavrı ile iletişim kuran tekstil işçileri, durumun kendileri için aynı kaldığını ve sağlıklarından şüphe ettiklerini dile getirdi.

Tekstil işçileri dertli: Sosyal mesafe yok, hijyen şartlarına uyulmuyor

HABER MERKEZİ

Korona virüs salgını pek çok sektörde çalışma biçimlerini değiştirirken, tekstil işçileri için değişen pek az şey oldu. Üretim yerlerinde salgınla birlikte vardiya sayıları azalıp, işten çıkartmalar artarken, “sosyal mesafe” kuralı gerek iş yerleri içinde, gerekse de personel servislerinde zorunlu hale geldi. Ancak pek çok tekstil iş yerinde bu kurala uyulmuyor.

Sınıf Tavrı ile iletişim kuran tekstil işçileri, durumun kendileri için aynı kaldığını ve sağlıklarından şüphe ettiklerini dile getirdi. LC Waikiki’nin maske üretiminde yer alan taşeronlarda çalışan işçiler, servislerde sosyal mesafe kuralının işlemediğini dile getirdi. Gece vardiyasında çalışan işçiler, servislerde “yarıya yarıya doluluk” kuralına uyulmadığını belirterek, servislerin eskisi gibi dolu bir biçimde işçileri evlerine götürdüğünü belirtti.

“HEM KENDİ SAĞLIĞIMIZ HEM DE VATANDAŞ SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA”

Gece vardiyasında çalışan işçiler üretim yerinde de “hijyen” kurallarına dikkat edilmediğinden yakındı. Maske üreten işyerinde, maskerlerin yerlerde açıkta tutulduğunu, kolilerin üzerine basmak zorunda kaldıklarını belirten işçiler, durumdan endişe duyduklarını belirtti. İşyerinde çalışan işçiler, “maske gibi herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey üretiyoruz ama işyeri üretilen maskelere atık muamelesi yapıyor. Hem kendi sağlığımız, hem de vatandaşın sağlığı tehdit altında” diye konuştu.

SINIF TAVRI: TEKSTİL İŞÇİSİ SOSYAL MESAFEDEN MUAF MI?

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden duyuru yayınlayan Sınıf Tavrı, “Tekstil işçisi sosyal mesafeden muaf mı?” diye sordu. “Tekstil işçisi geçim ve can derdi arasına sıkışamaz” diyen Sınıf Tavrı, mücadele çağrısında bulundu.