'Tecavüz listesi' paylaşımına takipsizlik kararı çıktı!

Sosyal medyada Berna Laçin, Canan Kaftancıoğlu ve Feyza Altun gibi isimlerle ilgili cinsel saldırı listesi oluşturulmasına yönelik soruşturmada takipsizlik kararı çıktı.

'Tecavüz listesi' paylaşımına takipsizlik kararı çıktı!

Oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında yapılan “Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin, şimdiden söyleyeyim” şeklindeki çirkin paylaşımı “ağır eleştiri” sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

1 Mayıs 2020 tarihinde Twitter’da, ‘elmeru_baba’ kullanıcı adıyla yapılan skandal paylaşımda, Berna Laçin, Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu ve Feyza Altun hakkında  “Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin, şimdiden söyleyeyim” ifadeleri kullanılmıştı.

Saldırının hedefi olan Berna Laçin’in yaptığı suç duyurusu üzerine, paylaşımı yapan ve İzmit’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Hayırsevenler Camii’nin dernek yönetiminde olduğu anlaşılan kişilerden Kadir Gözoğlu hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

“AĞIR ELEŞTİRİ”YMİŞ

Sözcü‘den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Gözoğlu, hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığı belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu.

Kararda ayrıca, “Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.