'Tecavüz listesi' hazırlayıp paylaşan kişi cami derneği yöneticisi çıktı!

Sosyal medyada Berna Laçin, Canan Kaftancıoğlu ve Feyza Altun gibi isimlerle ilgili cinsel saldırı listesi oluşturan kişi cami derneği yöneticisi çıktı.

'Tecavüz listesi' hazırlayıp paylaşan kişi cami derneği yöneticisi çıktı!

1 Mayıs 2020 tarihinde bir Twitter hesabından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun’a yönelik ağır hakaret ve taciz içerikli bir paylaşımda bulunulmuştu.

Skandal paylaşımda sözkonusu dört isim listelenerek tecavüz tehdidinde bulunulmuştu.

İşte o paylaşım:

Büyük tepki çeken paylaşımın sahibi olan kişinin kimliği bugün ortaya çıktı. Buna göre ilgili hesabın sahibi İzmit’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Hayırsevenler Camii’nin dernek yönetimindeki kişilerden olan Kadir Gözoğlu.

Derneğin yöneticilerinden Kasım Saraç’ın 15 Mart tarihinde yaptığı, dernek seçimine ilişkin paylaşımda Kadir Gözoğlu’nun (ayakta, en sağdaki kişi) bulunduğu ve Gözoğlu’nun başkanlığa seçilen kişiler arasında olduğu görülüyor.

SUÇ DUYURUSU

Paylaşım üzerine Nevşin Mengü suç duyurusunda bulundu. Dilekçede şüpheli hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından soruşturma başlatılması istendi