TBMM'de 'Alevi köylerine ayrımcılık' tartışması

HDP'li Kemal Bülbül, çok sayıda Alevi köyüne hizmet gitmediğini söyledi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Bülbül'ün söylediklerinin gerçek olmadığını öne sürdü.

TBMM'de 'Alevi köylerine ayrımcılık' tartışması

Enerji alanında düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde AKP ve HDP milletvekilleri arasında “Alevilere ayrımcılık” tartışması yaşandı.

HDP’li Kemal Bülbül, çok sayıda Alevi köyüne hizmet gitmediğini söyledi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Bülbül’ün söylediklerinin gerçek olmadığını öne sürdü.

HDP’li Bülbül, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, geçen hafta gerçekleştirdiği Bingöl ziyaretine değindi. Bingöl-Muş yolundaki köylere gittiğini anlatan Bülbül, “Dağ yolundan tırmandık, asfaltın bittiği yerde Darebi köyü sonra Korkan, Pircan, Yekmal, Hirçik, Şirnan, Sağyan ve Maskan. Bu köylerin tamamı Alevi. Darebi köyünün olduğu yerde asfalt bitiyor, sekiz köy bittikten sonra asfalt tekrar başlıyor ve mevcut yol, bırakın yol olmayı bir patika özelliği taşıyor. Biraz önce söylediğim köylere hizmet götürülmemesinin tek sebebi Alevi köyleri olması ve AKP’ye oy vermemesidir. Siz seçmen için mi hizmet yapıyorsunuz, halk için mi, insan için mi, toplum için mi? Bu gösteriyor ki seçerek hizmet yapıyorsunuz ve ayıptır bir an önce bu sekiz köyün yolunun yapılması gerekir, vebali üzerinizdedir” ifadelerini kullandı.

TÜM KÖYLERDE ASFALT VAR

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Bülbül’e yanıt veren AKP’li İsmail Tamer, Doğu’daki tüm köylerin yollarının asfalt olduğunu iddia ederken Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu ifadeleri reddettiklerini söyledi. Tokatlı olduğunu ve memleketinde çok sayıda Alevi arkadaşı bulunduğunu anlatan Zengin, ayrımcı uygulamaları ispatlamaya çalışan milletvekillerine de tepki gösterdi. Zengin, “Olamaz, yok, reddediyorum bunu. Bunu kim, nerede, nasıl yapıyor? Bunun belgesi olamaz. Bunu biz reddediyoruz” ifadelerine yer verdi.