TBMM Başkanlığı'ndan Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu

TBMM Başkanlığı, Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.

TBMM Başkanlığı'ndan Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu

TBMM Başkanlığı, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında ‘TBMM’yi alenen aşağılama’, ‘hakaret’ ile ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna ilişkin dilekçede, Özdil’in “Baroların ne işi var TBMM’de” başlıklı köşe yazısında milletvekillerini doğrudan hedef alan, hakaret içerikli, TBMM’yi ve milletvekillerini küçük düşürme amaçlı ifadeler kullandığı ileri sürüldü.

TBMM Hukuk Hizmetleri Başkanı Avukat Celalettin Gürses tarafından verilen dilekçede, Özdil’in yazısında yer alan “TBMM’nin sağlık faturalarında sayın milletvekillerimiz tarafından hırsızlık yapıldığını bizzat TBMM başkanları açıklıyor.” ifadelerine yer verilerek TBMM üyelerinin ‘hırsızlık’ ile itham edildiği, gerçeğe aykırı isnatlarda bulunulduğu belirtildi. Dilekçede, hem TBMM’nin manevi şahsiyetine hem de Anayasa’nın verdiği yetkiyle kamu görevlerini yerine getiren Meclisin bütün üyelerine hakarette bulunulduğu savunuldu.

Özdil’in kamu görevini yerine getiren tüm milletvekillerine karşı suç işlediği öne sürülerek “TBMM’de görüşülmekte olan bir kanun teklifi süreci göz önünde bulundurulduğunda, bu konuyla hiçbir ilgisi bulunmayan farklı konuları bir araya getirerek TBMM’ye ve milletvekillerine karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik maksadıyla söz konusu yazının yayımlanmış olduğu da ortadadır.” denildi.