'Zafer' duası ettiler: TBMM Başkanı ve bakanlar 'Fetih' namazında

Diyanet'in kararıyla bugün tüm camilerdeki sabah namazında Fetih suresi okutulup 'zafer' duası edildi.

'Zafer' duası ettiler: TBMM Başkanı ve bakanlar 'Fetih' namazında

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İdlib’de yürütülen “Bahar Kalkanı Harekatı’nın “zafer”le sonuçlanması için 90 bin camide sabah namazında Fetih Suresi okunarak dua edileceğini açıklamıştı.

Bu kapsamda Ankara’da Hacı Bayram Camisi’nde kılınan namaza Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

Okunan Fetih suresinin ardından sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra da “zafer” duası etti.

Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Allah’ım vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin, şanlı ordumuzun başlattığı harekatı hayırlı eyle ve şanlı ordumuzu nusretinle ve kudretinle muvaffak eyle.

Ya Rab, güç ver bize, şanlı bayrağımız hiç bir zaman inmesin Allah’ım. Din ve mukaddesat uğrunda en aziz varlıklarını feda eden Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbi’ne, 15 Temmuz’dan İdlip şehitlerimize kadar tüm şehitlere rahmet eyle Allah’ım. Gazilerimizden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve hayırlı bir ömür nasip eyle, kendilerine şifa ver Allah’ım.”