TBB Başkanı Feyzioğlu'na bir tepki de İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan: Feyzioğlu yasa teklifinin fikir babasıdır

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, 'Savunma Yürüyüşü'nü eleştiren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na ilişkin açıklamada bulundu.

TBB Başkanı Feyzioğlu'na bir tepki de İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan: Feyzioğlu yasa teklifinin fikir babasıdır

AKP’nin meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine karşı baroların düzenlediği ‘Savunma Yürüyüşü’ne karşı yorumlarıyla tepki toplayan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na bir eleştiri de İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’ndan geldi.

Durakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Metin Feyzioğlu’nun bugünkü beyanları, onu bütün açıklığı ile anlamak için yeterlidir: Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır.” ifadelerine yer verdi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, ‘Savunma Yürüyüşü’ başlatan barolara eleştiride bulunarak ”Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?” ifadelerine yer vermişti.