Taşgetiren böyle ağladı: İçimizden çıkan iktidar bizi biçiyor, çok yazık...

Ahmet Taşgetiren, BİSAV'a kayyım atanmasıyla ilgili yazısında "İçimizden çıkan iktidar bizi biçiyor. Bazı yanlışların telafisi zordur. Çok yazık!" dedi.

Taşgetiren böyle ağladı: İçimizden çıkan iktidar bizi biçiyor, çok yazık...

Eski Başbakan ve şimdi ise Gelecek Partisi’nin lideri Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyım atanması islamcı çevreler içerisinde tepkiye yol açtı.

İHH’dan ÖNDER’e, Hukukçular Derneği’nden Mazlumder’e kadar dernek ve vakıf olarak yapılanan birçok kuruluş ve çevreden karara karşı sitem ve tepki mesajları geldi.

İslamcı medyanın “ağabey”lerinden, bir zamanlar AKP’nin gözde isimlerinden biri olan Ahmet Taşgetiren ise Karar gazetesinde kaleme aldığı “Çok çok yazık” başlıklı yazısıyla yaşananlara ilişkin “hayal kırıklığını” dile getirdi.

“Bilim Sanat Vakfı’na kayyım atamak, o çatı altında 40 yıldır verilen ilim yolculuğunun farkında olmamak, o heyecanı hiç duyumsamamış olmak, gençlerin Boğaziçi’nden, İstanbul Üniversitesi’nden, Yıldız’dan, Marmara’dan çıkıp koşa koşa ikinci, ama daha seçilmiş bir iklimde kendini yetiştirme çabasını ıskalamak anlamına geliyor.” diyen Taşgetiren, “Vakıf, “Allah’a adanan mülkiyet” demek. Sizin dayandığınız toplum zemininde bir ilim müessesesi yükselmiş ve siz duyarlı bütün yüreklerin isyanına aldırmadan onun üzerinde operasyon yapıyorsunuz. Çözülemez miydi? Çözülmesi için mutlaka Ömer Dinçer’in, Mustafa Özel’in ya da Ahmet Davutoğlu’nun “Biz ettik siz etmeyin” üslubunda rica kuyruğuna girmesi mi gerekiyordu?” ifadelerini kullandı.

“Küskün” yazar, yazısını şu ifadelerle bitirdi:

“İçimizden çıkan iktidar bizi biçiyor. 40 yıl içinde BSV çatısı altında on binlerce insan süt emdi. Onların yüreklerinde yapılanlara karşı ne hissedildiğini merak ediyor musunuz? Leylayı incittiniz. Bazı yanlışların telafisi zordur. Çok yazık! “