Tarım Kredi, AKP'nin çiftliğine döndü

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ndeki siyasi atamalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde soru önergesine konu oldu.

Tarım Kredi, AKP'nin çiftliğine döndü

Çiftçiyi desteklemek amacıyla kurulan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği de siyasi atamalardan nasibini alırken, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun yaptığı bir araştırmaya göre birliğin bünyesinde bulunan 15 farklı şirketin yönetim kurullarında AKP’li veya partiye yakın isimler yer alıyor.

Cumhuriyet‘ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Bakırlıoğlu, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

ÇİFTÇİ MECBUR KALMADIKÇA UZAK DURUYOR

“Adeta bir arpalık haline gelen Tarım Kredi Kooperatifleri artık çiftçi kuruluşu olmaktan çıkmıştır. Çiftçi kendisine ait görmediği bu kurumdan uzaklaşmakta mecbur kalmadıkça kredi çekmemekte, sigorta yaptırmamakta ve ürünlerini almamaktadır” diyen Bakırlıoğlu, önergesinde şu soruyu yöneltti: “Şirketlerin yönetim kurulu başkanlarına, üyelerine genel müdür ve yardımcılarına ödenen maaş ve huzur hakları aylık ne kadardır?”

Birliğin bünyesindeki AKP’li bazı isimler şöyle:

Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tunçak

TAREKS Tarım Genel Müdürü Burhanettin Topsakal

TAREKS Hayvancılık Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Özbek

TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı

Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay  TARKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aksoy