Tarihsel TKP üyesi Nedim Akgün: Aydınlık gelecek işçi sınıfının ve komünistlerin elindedir

Partinin nice yıllarını kutlamasını diliyorum. Elimizden gelen desteği verelim. Partimizin 100. Yılında; 100 yılın deneyimlerini anlatan, bizi yönlendirebilecek, ders çıkarabileceğimiz bir parti olduğumuzu gösterelim.

Tarihsel TKP üyesi Nedim Akgün: Aydınlık gelecek işçi sınıfının ve komünistlerin elindedir

Atılım yılında partiye üye olan, sendikal mücadelesi ile de öne çıkan, DİSK Maden-İş temsilcisi tarihsel TKP üyesi Nedim Akgün sorularımızı yanıtladı.

Merhaba, öncelikle partiyle nasıl tanıştığınızdan ve örgütlenme sürecinizden bahseder misiniz?

1974 yılının sonunda Traktör Fabrikası’na girdim. Fabrikada çalışmaya başlayınca sınıfsal mücadelenin ve sosyalizmin ne olduğunu net bir şekilde öğrendim. O zamanlar fabrikada Maden-İş Sendikası vardı. Bu süreçte okuduğum ilk kitap Sosyalizmin Alfabesi’ydi. 5-6 ay sonra Maden-İş’in temsilci seçimleri vardı. Ben de fabrikada temsilci olarak seçildim. Bu olaydan yaklaşık 6 ay sonra da TKP’nin Atılım Yılı’nda TKP’ye üye oldum. Partinin hemen hemen bütün görevlerinde yer aldım. Partili olduğum dönemde hiçbir şeyden korkmuyordum. Yoldaşlarımız birbirlerinin her şeyiyle ilgileniyordu. O günlerdeki mücadeleyi, dostluğu ve yoldaşlığı arıyorum. Ben insan olmayı partiyle öğrendim. Partili olmasaydım iş yeri temsilcisi bile seçilemezdim. Gönlüm Mustafa Suphilerin, Ethem Nejatların TKP’sinde. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için tüm işçilerin, halkın, sosyalistlerin, komünistlerin, sosyal demokratların, emek cephesinin güçlenmesi adına komünistlerin öncülük etmesi gerekiyor. Şu anda yaşlandık ama içimizdeki mücadele ateşi sönmedi. Gerçekten sömürüsüz, baskısız, demokratik ve işçi sınıfının güle oynaya yaşadığı bir ülke hayalim var.

Mücadelemizde 100 yılı geride bıraktık. Bununla ilgili duygularınızı ve düşüncelerinizi almak istiyorum sizden.

100. Yıl’la ilgili yapılan çalışmaları gördüm ve çok mutlu oldum. Geçen sene de 99. Yıl etkinliğine katılmıştım. Partinin nice yıllarını kutlamasını diliyorum. Elimizden gelen desteği verelim. Partimizin 100. Yılında; 100 yılın deneyimlerini anlatan, bizi yönlendirebilecek, ders çıkarabileceğimiz bir parti olduğumuzu gösterelim.

Son olarak sizin gibi emektar komünistlere ve genç komünistlere 100. Yıl mesajınız var mı?

12 Eylül’den sonra partide ikilik yaşandı. Bir tarafta işçiler ve halk için sınıf mücadelesi verenler, diğer tarafta herkesi kucaklamayan, kendi menfaatleri için partide olanları gördüm. Geçmişten ders çıkarmak lazım. Kapitalizm olduğu sürece kimse komünistlerin yok olacağını düşünmesin. Sınıfsal mücadele devam edecektir. Ben dünyanın aydınlık geleceğinin işçi sınıfının ve komünistlerin elinde olduğunu düşünüyorum. Beraber mücadele edersek başaracağız. Gençlere de şunu söylemek istiyorum; ‘’yolumuz işçi sınıfının yoludur’’ diyen gençlik hep beraber diğer gençleri örgütleyerek mücadele etsinler. Tüm yoldaşlarıma selam olsun.