Tarihi İstanbul Radyosu da Saray'a mı veriliyor?

Harbiye’deki tarihi İstanbul Radyosu binasının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına verileceği iddia ediliyor. Haber-Sen, "Radyoevimizi vermedik, şimdi de vermeyeceğiz" başlıklı bir açıklama yaparak, konuyla ilgili Harbiye'deki bina önünde yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

Tarihi İstanbul Radyosu da Saray'a mı veriliyor?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) İstanbul’daki çok değerli olan tarihi Harbiye ve Ulus binalarının “depreme dayanıksız olduğu” iddiasıyla boşaltılacağı ve tadilata alınacağı haberlerinin ardından KESK Haber-Sen İstanbul Şubeleri bir açıklama yaptı.

“Deprem gerçeğiyle yaşanan bir şehirde bunun anlaşılabilir bir gerekçe olduğunun farkındayız” diyen Haber-Sen, yapılacak güçlendirmenin büyük bir özen ve planlama ile ve şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

HİÇBİR SORUYA CEVAP YOK

Radyo binasının 2000 yılında otel, 2012 yılında ise Birleşmiş Milletler’e verilmeye çalışıldığı hatırlatılan açıklamada, “Şimdi de İletişim başkanlığına verileceği söylentisi var. KESK Haber-Sen bu son sürecin başından itibaren TRT Genel Müdürlüğü’nden taşınma ile ilgili bilgi talep etmiş ama hiçbir sorusuna cevap alamamıştır” ifadeleri kullanılarak şu sorulara yanıt istendi:

-TRT Genel Müdürlüğünün acilen çalışanlarına ve sizlere vermesi gereken cevaplar vardır. TRT’nin binaları hangi tarihte hangi deprem testine tabi tutulmuştur? Binalardaki risk nedir?

-Raporlar hangi kurumdan alınmıştır?

-Güçlendirme ve tadilat süreci nasıl yürütülecek, ne zaman tamamlanacaktır?

-Tadilat süresince taşınılacak Ayazağa’daki Digitürk’e ait bina hangi koşullarla kiralanmıştır?

-Bu binanın depreme dayanıklılık raporu var mıdır? Dere yatağındaki bu yapı sel riskine karşı test edilmiş midir?

-Pandemi koşullarına uygun mudur?

-Niçin Tadilat süreci iki binada aynı anda başlamıştır?

-Cevaplanması gereken en önemli soru güçlendirme sonrası geri dönülecek midir?

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

“Biz TRT Haber-Sen emekçileri binalarımızı daha önce vermedik şimdi de vermeyeceğiz. Çünkü bu binaların harcında Mesut Cemil’in, Zeki Müren’in, Muzaffer Sarısözen’in, Nida Tüfekçi’nin nefesi var. Muhabir, spiker, teknisyen, kameraman arkadaşlarımızın teri var. Usta çırak ilişkisi, yayın namusu var. Stüdyolarda çınlayan alkış sesi var. Gecemiz- gündüzümüz, bayramımız, yılbaşımız, evde bıraktığımız hasta çocuğumuz var. Sizin ve bizim çocukluğumuz, gençliğimiz, yaşlılığımız var. Toplumsal belleğimiz var. Radyo Evimiz… Radyo sesimiz… Radyo, geçmişimiz geleneğimiz. Gidip döneceğiz…” denilen açıklamada, Kesk Haber-Sen İstanbul Şubelerinin 23 Aralık Çarşamba saat 12.30’da TRT Harbiye radyoevi önünde, konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştireceği duyuruldu.