Tank Palet'in peşkeşine susanlar CHP'li vekile yanıt için sıraya girdi

Tank Palet'in peşkeşine susan AKP'liler, CHP'li vekile sosyal medya hesabından yanıt vermek için sıraya girdiler.

Tank Palet'in peşkeşine susanlar CHP'li vekile yanıt için sıraya girdi

Katar ile imzalanan anlaşmalar silsilesinden sonra gündeme gelen Katar-Türkiye ilişkileri, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi süreci hatırlatılınca AKP’lileri kızdırdı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın konuşmasından cımbızladığı “Türk ordusu Katar’a satılmıştır” sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, “Şerefli ordumuza hakaret edenleri lanetliyorum. Ordumuz birilerinin siyaseti baskılamak için istedikleri zaman göreve çağıracakları bir vesayet odağı değildir” diye yazdı.

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilip Katar ortaklığına devrine tepki gösteren CHP’li Ali Mahir Başarır, kendisini “Muhaberat artığı” diyerek hedef alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a “Utanmaz Katar artığı, bu ülkenin Tank Palet Fabrikası Katar’a satılırken neden sustun?” diyerek yanıt verdi.

Başarır, ”Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…’ dedi.

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, “Bunu nasıl söylersiniz?”, “Tank Palet Fabrikası ordu mudur?” gibi sözlerle Başarır’a karşı çıkarak fabrikanın orduyu temsil etmediğini öne sürdü.

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın Katar gerçeğiyle ilgili sözleri üzerine, AKP yönetimi de Başarır’ı hedef alan sözlerle tartışmaya dahil oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başarır için “Muhaberat artığı”, “Esed aşığı” ifadeler kullanıp “bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Bu ifadeleri telin ediyorum.” deyip Başarır’ı “özür” dilemeye çağırdı.

Başarır bu çağrıya şöyle yanıt verdi:

“Utanmaz Katar artığı, bu ülkenin Tank Palet Fabrikası Katar’a satılırken neden sustun? Neden bir tepki vermedin ? Benim demek istediğim son derece açık ve net. Bu ülkenin şerefli ordusunun tankı, topu, tüfeği başka bir ülkeye peşkeş çekilir mi? Nerede senin sözde milliliğin?”

CHP’li Ali Mahir Başarır, kendisini Tank Palet Fabrikası tartışması üzerinden hedef alan AKP’li Pelikan ekibinden Selman Öğüt’e de yanıt verdi.

Başarır, Öğüt’e verdiği yanıtta şunları yazdı:

“Bu devletin kurucusu ve Türk ordusunun ebedi başkomutanına alenen hakaret eden zavallı, sen kim oluyorsun da bu sözleri sarfediyorsun ?

Benim demek istedim son derece açık ve net.

Bu ülkenin şerefli ordusunun tank fabrikası Katar’a peşkeş çekilerken neredeydin? Hadi oradan.”