Taksilerin şehirler arası ulaşımda kullanılmasına izin verilmeyecek

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, taksilerin şehirler arası ulaşımda kullanılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Taksilerin şehirler arası ulaşımda kullanılmasına izin verilmeyecek

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, taksilerin şehirler arası ulaşımda kullanılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Otobüs ile şehirler arası yolculuğun “Seyahat İzin Kurulu”nun iznine bağlanmış olması nedeniyle; taksi vb. araçların ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

‘ÇOCUKLAR MARKET VE PAZARLARA ALINMAYACAK’

Yerlikaya, market ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verildiğini ”Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır. Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” ifadeleriyle açıkladı.

‘İŞÇİLERİ TAŞIYAN SERVİSLER MUAF’

Yerlikaya ayrıca ”Fabrika çalışanlarını taşıyan servis araçları, çalışanların ikamet ettikleri yerden başka şehre yolcu taşımaları ile şehiriçi yolcu taşımacılığının devamı niteliğinde olan ancak il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığı ‘şehirlerarası seyahat’ kısıtlamasından muaftır” açıklamasında bulundu.