Tacizle gündeme gelen yazar İbrahim Çolak intihar etti

Çok sayıda kadın, sosyal medya üzerinden edebiyat dünyasından birçok isim tarafından maruz kaldıkları tacizleri anlattı.

Tacizle gündeme gelen yazar İbrahim Çolak intihar etti

Yazar Hasan Ali Toptaş’la başlayan taciz iddiaları edebiyat dünyasında hızla yayılıyor. Çok sayıda kadın, sosyal medya üzerinden edebiyat dünyasından birçok isim tarafından maruz kaldıkları tacizleri anlattı. Sosyal medyada hakkında taciz iddiaları yayınlanan edebiyatçılardan İhtiyar Yayınevi sahibi yazar İbrahim Çolak akşam 21.00 sıralarında kişisel Twitter hesabından, “Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım” ifadesiyle başlayan iki mesaj gönderdi:

“İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam.
Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, ‘kendimize yakışanı yapalım’ düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum.”

51 yaşındaki İbrahim Çolak Ankara’daki evinde iddiaya göre kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etti.