Tabip odalarıyla paylaşılmayan koronavirüs verilerini AKP İl Başkanı tek tek açıkladı

Türkiye’deki koronavirüs sürecinin şeffaf yönetilmemesi, illerde vaka sayılarının paylaşılmaması tartışma konusu olmuştu. İzmir'de Tabip odalarının başvuruya rağmen alamadığı koronavirüs verilerini yerel basına İzmir Valisi değil AKP il başkanı açıkladı.

Tabip odalarıyla paylaşılmayan koronavirüs verilerini AKP İl Başkanı tek tek açıkladı

İzmir Tabip Odası’nın “ulaşamıyoruz” dediği koronavirüs tablosunu AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin açıklaması dikkat çekti. Resmi makamlar yerine AKP il başkanının salgınla ilgili son verileri paylaşması tartışma yaratırken, Sürekli, yaptığı açıklamada kentte şu ana kadar 6 bin 238 hasta görüldüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın en son bir ay önce açıkladığı rakamların güncel hali AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından paylaşıldı.

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ildeki koronavirüs vakalarına dair verileri yerel basına açıkladı.

İzmir Tabip Odası’nın ve Tabipler Birliği’nin “ulaşamıyoruz” dediği vaka sayılarını detaylı bir şekilde açıklayan Sürekli, şu ana kadarki pozitif hasta sayısını 6 bin 238 olarak bildirdi.

İyileşen hasta sayısının 3 bin 876 olduğunu belirten Sürekli, İzmir’de günlük vaka sayısında düşüş yaşanırken, iyileşenlerin sayısının, vaka sayısının yarısından fazla olduğunu açıkladı.

YOĞUN BAKIMDA 57 HASTA VAR

Her gün 3 bin test yapıldığını ve hastanelere başvuruların büyük oranda azaldığını belirten Sürekli, şunları söyledi:“İzmir’de bugüne kadarki pozitif hasta sayımız 6 bin 238 ve bu vakaların 3 bin 876’sı ne mutlu ki iyileşti.Yani şu anda İzmir’de tedavisi süren hasta sayımız 2 bin 362. Yeni vaka sayımız düşmeye başladı.Yoğun bakım hasta sayımız 57.  31 Hastamız ise entübe edilmiş durumda.”