Suriye'ye uygulanan emperyalist ambargoya karşı komünistlerden açıklama

Komünistler, ABD'nin Suriye'ye yönelik uygulamaya aldığı ekonomik yaptırım paketine karşılık "ABD emperyalizminin ekonomik terörüne direnen ve boyun eğmeyen Suriye halkının yanındayız." mesajını paylaştı.

Suriye'ye uygulanan emperyalist ambargoya karşı komünistlerden açıklama

Komünistler, ABD’nin ‘Sezar Yasası’ ismiyle gündeme getirdiği Suriye’ye yönelik ekonomik ambargoyu içeren uygulamaya karşılık “Suriye halkının yanındayız” açıklaması yaptı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), yaptığı açıklamada “ABD emperyalizmi, cihatçı çeteler aracılığıyla Suriye’yi yıkmaya çalışmış, başaramayınca bölünmesinin yolunu yapmış ve şimdi de ekonomik yaptırımlarla cezalandırmaya çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Komünistlerin açıklaması şöyle:

“ABD’nin ekonomik terörüne karşı

Suriye halkının yanındayız!

ABD emperyalizmi tarafından gündeme getirilen ve “Sezar Yasası” olarak sunulan Suriye’ye ekonomik yaptırımlar kararı emperyalist saldırganlığın yeni bir boyutudur.

Suriye’yi işgal eden ve Suriye’nin petrol kaynaklarına çöreklenen ABD emperyalizmi, bugün Suriye petrollerini Irak’a kaçıran işgalci ve yağmacı bir güçtür. ABD emperyalizmi, cihatçı çeteler aracılığıyla Suriye’yi yıkmaya çalışmış, başaramayınca bölünmesinin yolunu yapmış ve şimdi de ekonomik yaptırımlarla cezalandırmaya çalışmaktadır.

Cihatçı çeteler eliyle diz çöktüremedikleri Suriye’yi bugün ekonomik yaptırımlarla yıkmaya ve diz çöktürmeye çabalıyorlar.

Bizzat emperyalizm tarafından yönlendirilen ve beslenen cihatçı terörün yıkımı devam ederken emperyalizmin ekonomik saldırganlığı sadece Suriye’nin değil aynı zamanda bölge ülkelerinin de zarar görmesine neden olacaktır.

ABD emperyalizminin ekonomik terörüne direnen ve boyun eğmeyen Suriye halkının yanındayız.

ABD emperyalizmi ülkemizden ve Ortadoğu’dan defol!”