Suriyeli kadın, patronu tarafından taciz edildi: Soruşturmaya takipsizlik verildi

Tacize uğrayan ve suç duyurusunda bulunan kadın, “Emniyet’te kardeşim var, seni Suriye’ye göndeririz, eşini de öldürürüz” diye tehdit edildiğini öne sürdü.

Suriyeli kadın, patronu tarafından taciz edildi: Soruşturmaya takipsizlik verildi

Suriye’den çocukları ve kocası ile Türkiye’ye gelen E.B., Diyarbakır’da eşinin patronu R.N. tarafından taciz edildiği iddiasıyla Emniyet’e ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

‘EMNİYETÇİ KARDEŞ’ AYRINTISI

İddiaya göre soruşturma, R.N’nin birkaç ay önceye kadar Güvenlik Şube Müdürü olan kardeşi M.N’nin etkisi ile kapatıldı. Suçlamaları kabul etmeyen R.N., “Zam istedi yapmadım. Kardeşimin kariyerini engellemek için iftira atıyorlar” dedi.

ÖLÜM TEHDİTİ

E.B. ise “Emniyet’te kardeşim var, seni Suriye’ye göndeririz, eşini de öldürürüz” diye tehdit edildiğini ileri sürdü.

“LEYHE OLAN DELİLLER GÖZ ARDI EDİLDİ”

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, takipsizlik kararına itiraz eden E.B’nin avukatı Zeynep Şeşeoğulları, şöyle konuştu:

“Soruşturma başından sonuna kadar asayiş şube müdürlüğü ile yürütülmüş. Gözaltı, fezleke ve telefon teslim işlemlerinin altında da sırasıyla asayiş şube müdürü ve müdür vekilinin imzası vardır. Soruşturmada deliller toplanmamış veya leyhe olan diğerleri ise göz ardı edilmiştir. Mağdure ve şühpeli yüzleştirilmedi. Tanıkların ifadesi ve psikolojik tıbbi rapor alınmadı.”

“SORUŞTURMA ÜZERİNE GÖLGE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR”

“Şüphelinin kardeşi soruşturma işlemleri üzerine gölge düşürmüştür. Mağdur ve ailesi Türk vatandaşı değildir. Kimseleri yoktur. Soruşturmanın kasten takipsizlik kararı çıkacak şekilde yönlendirildiği soruşturma makamının aykırı bir şekilde yeterli şüphe nedenleri varken soruşturmayı kapattığı anlaşılmaktadır.”

R.N., “Bana atılmış bir iftiradır. Çalışma izni yok ama ben Allah rızası için işe aldım. Yanımda çalıştırdım. Elde hiçbir delil yok. Ben de karşı dava açacağım” ifadelerini kullandı.