Suriye'den 'Türkiye'nin saldırgan tutumunu durdurun' çağrısı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma Türkiye'nin 'saldırgan tutumunu durdurma' çağrısında bulundu.

Suriye'den 'Türkiye'nin saldırgan tutumunu durdurun' çağrısı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib’de yaşanan gelişmelere ve cihatçı terör gruplarının saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA‘ya konuşan dışişlerinden üst düzey bir bakanlık kaynağı, şu ifadeleri kullandı:

“Türk rejimi, Suriye Arap Ordusu’nun ilerleyişi karşısında yenilgiye uğrayan kendisine bağlı terör gruplarını kurtarmak amacıyla, İdlib ve Halep kırsallarındaki kuvvetlerini güçlendirerek, sivillerin yaşadığı bölgeleri ve askeri noktaları hedef alma yoluyla Suriye topraklarının egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı düşmanlığını sürdürüyor”.

Kaynak, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin, uluslararası kanuna ve Suriye’nin egemenliğine açık bir ihlal olan Suriye topraklarındaki herhangi bir Türk varlığını reddettiğini yeniden vurgularken İdlib’teki gerginliği azaltması ile ilgili Astana beyanları ve Soçi anlaşmalarına da uygun olmadığını belirtti. Kaynak; bunun, Erdoğan rejiminin herhangi bir anlaşmaya saygı duymadığını ve haydut bir rejim olarak davrandığını gösterdiğine” işaret etti.

Açıklamada son olarak “Suriye bir yandan uluslararası topluluğa Türk rejiminin saldırgan davranışına ve Suriye ve Libya’da terörizme sınırsız desteğine engel olmak için gerekli konumu alma çağrısı yapmaktadır. Suriye diğer yandan bu saldırıların terörist örgütlerin yeniden canlandırılmasında başarıya ulaşmayacağını ve Suriye Arap Ordusu güçlerinin bu örgütlerin kalıntılarını takip etmeye devam edeceğini yeniden teyit etmektedir” denildi.