Suriye ordusu ilerleyişini sürdürüyor: Cihatçı çetelere büyük darbe

Cihatçı çeteler 2012’de işgal ettikleri Halep kırsalından Suriye ordusu tarafından çıkartılırken, 9 yıl sonra Halep batı kırsalı cephesi tamamen kapanmış oldu.

Suriye ordusu ilerleyişini sürdürüyor: Cihatçı çetelere büyük darbe

Bilindiği gibi İdlib’de, El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen cihatçı terör örgütü HTŞ’ye yönelik operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, Halep’in batısına yönelik operasyonlarına ağırlık vermiş ve gün içerisinde cihatçıları 9 km’lik bir alanda sıkıştırmıştı. Suriye ordusu, akşam saatlerinde Halep’in batısında bulunan Heyyan, Haritan, Biyanûn ve Kefer Hemra köylerini kontrol altına aldı.

Bu gelişmenin ardından cihatçı çeteler 2012’de işgal ettikleri Halep kırsalından Suriye ordusu tarafından çıkartılırken, 9 yıl sonra Halep batı kırsalı cephesi tamamen kapanmış oldu. Suriye ordusu Halep ile Nûbul-Zehra bölgeleri arasındaki yolda kontrolü tekrar sağlarken, cihatçı çeteler kuşatmadan kurtulmak için Anadan ve Hureytan gibi bölgelerden kaçarak,  İdlib merkezine çekildiler.

Halep’in batı kırsalının cihatçı çetelerden temizlenmesinin ardından, Halep halkının sokaklara dökülerek kutlamalar yaptığı da gelen bilgiler arasında.