Suriye ordusu, İdlib'in 8 km yakınına ulaştı

İdlib kırsalında önemli operasyonlar gerçekleştiren Suriye Ordusu, cihatçıların ve TSK'nın savunma hattını geçerek İdlib'in 8 km yakınına ulaşmayı başardı.

Suriye ordusu, İdlib'in 8 km yakınına ulaştı

Aralık ayından beri İdlib kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarla cihatçılara karşı büyük başarı elde eden Suriye Ordusu, İdlib şehir merkezinin 8 km yakınına ulaşmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta, İdlib’in en büyük ilçesi Maarat El Numan’ı kontrol altına alarak, cihatçılara büyük bir darbe indiren Suriye Ordusu, İdlib yolundaki en önemli yerleşim olan Sarakib’e doğru ilerleyişe geçmişti. TSK’nın 4 taraftan Serakib’i kontrol noktalarıyla korumaya alması ve şiddetlenen çatışmalar sonrası, dün gece saatlerinde 6 Türk askeri, yaşanan çatışmalarda hayatını kaybetmişti.

Serakib’i batıdan pas geçen Suriye Ordusu, TSK’nın sürekli devriyelerde bulunduğu M4 Halep-Lazkiye otobanına ulaşarak, otobanın kuzeyindeki Nayrab köyünü ele geçirdi. Nayrab’ı ele geçiren Suriye Ordusu, İdlib merkezine 8 km uzaklıkta bulunuyor. Suriye Ordusu ile İdlib arasında ise sadece cihatçıların kontrolünde olan bir köy bulunuyor.

M4 otobanına ulaşan Suriye birlikleri, diğer taraftan ise etrafı TSK’nın kontrol noktalarıyla sarılı Serakib’e, batıdan girmeye başladı. İşte Suriye Ordusu’nun ulaştığı bölgelerin haritası(Kırmızı renk Suriye Ordusu kontrolündeki bölgeleri gösteriyor, harita Military Advisor hesabından alınmıştır):

Suriye Ordusu İblib'e 8 km uzaklıkta