Suriye ordusu Halep'in batısında cihatçılara ait cephane üretimi atölyesi ele geçirdi

Suriye ordusu Halep kırsalının batısında terör gruplarından kalma karargah ve cephane üretimi atölyeleri ele geçirdi.

Suriye ordusu Halep'in batısında cihatçılara ait cephane üretimi atölyesi ele geçirdi

Suriye ordusu Halep kırsalının batısındaki Kfar Naha, Uveycil ve Encara bölgelerinde cihatçı terör gruplarından kalma karargah ve cephane üretimi atölyeleri ele geçirdi.

Güvenlik Birimlerinden bir komutan SANA muhabirine yaptığı açıklamada; yeni kurtarılan bölgelerde ordu ve güvenlik birimleri tarafından sürdürülen arama tarama operasyonları sırasında Halep kırsalının batısında yer alan Kfarnaha, Uveycil ve Encara belderlerinde terör örgütlerinden kalma cephane atölyesi ve karargahları ele geçirildiğini belirtti.

Güvenlik komutanı; ele geçirilen cephanede farklı tür orta ve ağır silahlar mühimmatının bulunduğunu belirtirken aralarında her biri 40 kg ağırlığı olan füzelerin bulunduğuna da işaret etti.

Encara Beldesi’nde ise ele geçirilen terör karargahında da farklı tür cephanenin bulunduğunu ekleyen komutan; radikal terör örgütleri tarafından bir kayalık dağında kazılan bu karargahta “Beyaz Miğferler” adlı terör örgütünden kalma belgelerin yanı sıra terörist Abdüllah el-Muheysni tarafından çıkarılan ölüm cezaları yerine getirmek için emir içeren belgelerin de ele geçirildiğine dikkat çekti