Suriye ordusu Halep'i cihatçı çetelerden temizleyince yandaşı telaş sardı

Yandaş Yeni Şafak'ın 'şefi' İbrahim Karagül bugünkü köşesinde Suriye ordusunun HTŞ'ye yönelik operasyonlarını arttırdığı İdlib'in "Suriye’de rejimin dışladığı milyonlarca Sünni Arap için son sığınak meselesi" olduğunu iddia ederek tarafını bir kez daha ilan etti.

Suriye ordusu Halep'i cihatçı çetelerden temizleyince yandaşı telaş sardı

Bilindiği gibi İdlib’de, El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen cihatçı terör örgütü HTŞ’ye yönelik operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu, dün Halep’in batısına yönelik operasyonları sonucunda, cihatçı çeteleri Halep’ten tamamen çıkartmıştı. Suriye ordusu Halep ile Nûbul-Zehra bölgeleri arasındaki yolda kontrolü tekrar sağlarken, cihatçı çeteler kuşatmadan kurtulmak için Anadan ve Hureytan gibi bölgelerden kaçarak,  İdlib merkezine çekildiler.

Halep’in cihatçı çetelerden tamamen temizlenmesi, halk tarafından coşkuyla karşılanırken, yandaş medyayı da telaş sardı. Suriye’de emperyalist işgalin başladığı 2011’den beri, türlü yalanlarla Suriye halkının direnişini itibarsızlaştırmaya çalışan yandaş medya son gelişmelerle birlikte ‘tarafını’ bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Yandaş Yeni Şafak’ın ‘şefi’ İbrahim Karagül bugünkü köşesinde Suriye ordusunun HTŞ’ye yönelik operasyonlarını arttırdığı İdlib’in “Suriye’de rejimin dışladığı milyonlarca Sünni Arap için son sığınak meselesi” olduğunu iddia ederek şunları kaydetti:

“Peki, hangi Suriye’nin bütünlüğü? Kim Suriyeli? Şam rejiminin onayladığı bir mezhebi azınlık mı? Sürgün edilen milyonlarca insan, İdlib’e sığınan milyonlarca insan, Türkiye’de korunan milyonlarca insan ne olacak? Onların Suriye’si nerede? Şam rejimi bir azınlık hükümetidir ve ülkenin büyük çoğunluğu bunu tanımıyor. Rusya ve İran hangi Suriye’nin bütünlüğünden söz ediyor?”