Suriye ordusu, Beyaz Miğferler’in provokasyon hazırlığının tanığı olan bir cihatçıyı yakaladı

Suriye askerleri, kimyasal saldırı provokasyonlarıyla tanınan Beyaz Miğferler örgütünün yeni bir kimyasal saldırı provokasyonuna hazırlandığının görgü tanığı olan bir militanı yakaladı.

Suriye ordusu, Beyaz Miğferler’in provokasyon hazırlığının tanığı olan bir cihatçıyı yakaladı

Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, El Kaide destekli Beyaz Miğferler örgütünün yeni provokasyon hazırlığına tanık olan bir cihatçı militanın Suriye ordusu askerleri tarafından sorgulandığı bir videoyu yayınladı.

Videoya göre, Ebu Hamza isimli militan, Kefer Hamra kentinde bulunan depoları korumakla yükümlüydü. Militan, kendilerini yardım örgütü olarak tanıtan ancak kimyasal saldırı provokasyonlarıyla bilinen Beyaz Miğferler’in kısa süre önce depoya geldiğini gördüğünü söyledi.

Militan, “Depoda ne saklandığını bilmiyorum. Bir süre önce bir minibüsle geldiler. Gri konteynerlerin, roket parçaları ve mermilerin bulunduğu kutuları araca yüklediler. Ayrıca çekim ekipmanları aldılar” dedi.

Ebu Hamza ayrıca çatışmalar nedeniyle Halep’in güneybatısındaki Raşidin-4 bölgesindeki cephede göreve alındığını, burada Ceyş-ül Osman saflarında savaştığını ifade etti. Söz konusu bölgeyi bilmediğinden kayboldu, daha sonra da Suriye askerleri tarafından yakalandı.