Suriye BM Temsilcisi Caferi: Erdoğan, Türk ordusunu Müslüman Kardeşler'in silahlı koluna dönüştürdü

Suriye'nin Birleşmiş Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, BMGK'nın İdlib'deki gerginlik üzerine yapılan oturumunda Erdoğan'a yönelik dikkat çeken bir suçlamada bulundu.

Suriye BM Temsilcisi Caferi: Erdoğan, Türk ordusunu Müslüman Kardeşler'in silahlı koluna dönüştürdü

BM Güvenlik Konseyi’nin ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Estonya ve Dominik Cumhuriyeti’nin talebi üzerine İdlib’de artan gerginliği görüşmek üzere dün yaptığı acil toplantıda BM Suriye Temsilcisi Beşşar Caferi’nin sözleri dikkat çekti.

Lübnan’dan yayın yapan Al Manar‘ın haberine göre toplantı için çağrı yapan ülkelere seslenen Beşşar Caferi, Türkiye’nin Suriye topraklarındaki askeri varlığını bir saldırganlık olarak değerlendirip değerlendirmediklerini sordu.

Türkiye’ye Astana ve Soçi anlaşmaları kapsamında tarafında belirlenen süreler içinde yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yaptıklarını belirten Caferi, Ankara’nın ise buna uymak yerine terörizmi empoze ettiğini söyledi.

“Türk kuvvetlerinin gözlem noktalarından uzak olması terörist gruplara verdikleri desteğin kanıtıdır ve Türk rejimi Suriye topraklarındaki gözlem noktalarını terör örgütlerini desteklemek için ameliyathanelere dönüştürmüştür.” diyen Caferi, Sputnik Arapça‘da yer alan habere göre de “Erdoğan, Türk ordusunu Müslüman Kardeşler’in silahlı koluna dönüştürdü” ifadesini kullandı.

“İdlib, Kaliforniya veya herhangi bir yabancı bölgede değil Suriye içinde bulunuyor” diyen Suriyeli diplomat Güvenlik Konseyi’nin bu hukuka aykırı tutum alan Batılı üyelerini eleştirdi.

Caferi, Suriye’nin kendi topraklarında terörle savaştığının altını çizerek, Türkiye’den gelen saldırganlığa mümkün olan her türlü yolla karşı koyup, vatandaşlarını ve birliklerini koruyacaklarını, egemenliklerine bağlı kalacaklarını vurguladı.