Süper Lig takımları koronavirüse teslim

İşte takımlardaki Covid-19 vakalarının sayıları...

Süper Lig takımları koronavirüse teslim

Süper Lig takımlarındaki koronavirüs vakalarına her gün bir yenisi katılıyor.

Son olarak Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 4 futbolcusunun daha Covid-19 testinin pozitif çıktığını; böylece takımda koronavirüse yakalananların sayısının 6’ya yükseldiğini duyurdu.

Diğer kulüplerde de durum farksız. İşte takımlardaki Covid-19 vakalarının sayıları:

Kasımpaşa – 7 vaka

Göztepe – 6 vaka

Konyaspor – 6 vaka

Beşiktaş – 6 vaka

Galatasaray – 5 vaka

Sivasspor – 5 vaka

Antalyaspor – 4 vaka

Rizespor – 3 vaka

Gaziantep FK – 3 vaka

Malatyaspor – 3 vaka

Gençlerbirliği – 2 vaka

Fenerbahçe – 2 vaka

Kayserispor – 2 vaka

Başakşehir – 1 vaka

TFF’DEN İLGİNÇ ÖNLEM!

TFF, artan koronavirüs vakalarını azaltmak için “abartılı gol sevinçlerini ve seremonide öpüşmeyi yasaklama” önlemini aldı…

Türkiye Futbol Federasyonu, koronavirüs rehberinde “radikal” bir değişiklikler yapma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde AKP’li CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan’ın seyirci yasağı getirmesi üzerine TFF Başkanı Nihat Özdemir de Sağlık Kurulu’nun önerileri doğrultusunda bazı tedbirleri hayata geçirmek için harekete geçti.

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra maçlarda localara seyirci alınması uygulaması sona ererken, TFF Sağlık Kurulu’nun Kovid-19 nedeniyle uygulanacak tedbirler ile ilgili yeni düzenlemeler yapacağı bildirildi. Bu arada federasyon, UEFA’nın tavsiyesi üzerine statlara sınırlı sayıda taraftar alınması yönündeki düşüncesini rafa kaldırdı.

Ulusal ve uluslararası maçlar öncesi yapılan testlerde pozitif sayısının artmasının oyuncu sağlığı açısından büyük risk taşıdığını belirten federasyon yetkilileri, özellikle abartılı gol sevinçlerinin yasaklanması, seremoni öncesi teknik adam ve futbolcuların birbirlerine sarılması ve öpüşmesi konusunda hassas olunması gerektiğini ‘önlem’ olarak sıraladı.

Söz konusu öneriye dair düzenlemeler yapıldıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak.

HÜKMEN YENİLGİ ÖNERİSİ TARTIŞMA YARATTI

Türkiye Futbol Federasyonu, özellikle ligin ikinci yarısındaki sıkışık takvimi gerekçe göstererek, 14 futbolcunun altına düşen kulüplerin maçlarının ertelemesi yerine hükmen yenilgi getirme önerisi, kulüpler içinde de tartışılmaya başlandı. Kulüplerin yenilgi almamak adına vakalarını gizlediği iddiaları, tek elden bir test sistemi önerisini zorunlu kıldı. Öneri TFF’ye de iletildi.