Süleymani suikastına ilişkin ABD'den tartışma yaratacak açıklama

Mark Esper, CNN ve CBS kanallarında verdiği röportajlarda, ABD'nin dört büyükelçiliğinin saldırı tehdidi altında olduğu için Süleymani'nin öldürüldüğünü belirten Trump'ın sözlerine "katıldığını" ancak bu istihbaratı doğrulayacak net bir kanıt olmadığını açıkladı.

Süleymani suikastına ilişkin ABD'den tartışma yaratacak açıklama

ABD’nin İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi öldürme gerekçesi üzerindeki tartışmalar sürerken Washington’dan tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, CNN ve CBS kanallarında verdiği röportajlarda, ABD’nin dört büyükelçiliğinin saldırı tehdidi altında olduğu için Süleymani’nin öldürüldüğünü belirten Başkan Donald Trump’ın sözlerine “katıldığını” ancak bu istihbaratı doğrulayacak net bir kanıt olmadığını açıkladı.

“Başkan’ın dört büyükelçilikle ilgili söyledikleri, benim de inandığım şeyler. Muhtemelen bölgedeki elçilikleri hedef alacaklarına, alabileceklerine inandığını söyledi” diyen Esper, bu doğrultuda açık bir kanıt olup olmadığı yönündeki soruya ise “Dört büyükelçilikle ilgili bir kanıt görmedim” yanıtını verdi.

ABD Savunma Bakanı, “Başkan da hiçbir zaman dört büyükelçilikle ilgili kesin bir kanıt olduğunu söylemedi” ifadesini kullandı.