"Süleymani, öldürüldüğü sırada üzerinde Suudi Arabistan'a iletilecek bir mektup taşıyordu"

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, başkent Bağdat'ta ABD saldırısı sonucu öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani'nin kendisinin davetiyle ülkede olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in öldürüldüğü ABD saldırısının ardından Irak parlamentosu, ülkedeki Amerikan askerlerinin çekilmesi için düzenlenen olağanüstü oturumda konuşan Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Süleymani’nin kendisinin davetiyle Bağdat’ta olduğunu ve öldürüldüğü cuma sabahı bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.

Abdülmehdi, Süleymani’nin öldürüldüğü sırada üzerinde, Suudi Arabistan’a iletilmek üzere İran tarafından yazılmış bir mektubu taşıdığını iddia etti.

Buna göre İran, Suudi Arabistan’la gerilimi düşürmek adına Irak’ın daha önce kendilerine ilettiği bir mesaja yanıt yazmıştı.

Irak Başbakanı ayrıca Ebu Mehdi el Mühendis’in de, suikasttan hemen önce Bağdat’taki Amerikan Büyükelçiliği baskınında da milislerin protestolara katılmasına karşı çıktığını vurguladı. Buna göre Mühendis, öldürülmesinden hemen önce, milisler Amerikan elçiliğinin önünden çekilmezse istifa edeceğini söylemiş ve bu sayede protestolar dinmişti.