'Suçum mu var benim, 10 milyon insan katılmış Gezi eylemlerine'

" Bir suçum mu var benim? Bir suçum varsa niye cezaevinde değilim. 10 milyon insan katılmış Gezi Parkı eylemlerine. Trabzon’da 25 bin insan yürümüş, bir vandallık yok, saldırganlık yok."

'Suçum mu var benim, 10 milyon insan katılmış Gezi eylemlerine'

Rize Valiliği, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 24-26 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Çamlıhemşin Ayder Kar Festivali’ne sanatçı Selçuk Balcı’nın da sahne alacak olması nedeniyle destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Valilik, kararını Balcı’nın 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine destek vermesine dayandırmıştı.

Kendi memleketinde sahneye çıkmasının engellenmesine ilişkin Odatv‘ye konuşan Balcı, “Valiler olaylara siyasi baktığı için biz konsere çıkamıyoruz. Devletin valisi bu tarz konularda tarafsız kalması lazım. Sırf ben varım diye benim olduğum organizasyon niye engelleniyor? Ben olursan verilecek para desteğinin geri çekileceğini söylüyor. ‘Düzeltilmiş halini getirin’ diyor. Yani ‘Selçuk Balcı’yı çıkartın öyle devam edin’ demek bu. Çağırıyorlar, uçak biletlerini alıyoruz, otel rezervasyonları yapılmış her şey kesinleştikten sonra pat diye iptal ediyor. Niye? Ben bu ülkenin evladı değil miyim? Bir suçum mu var benim? Bir suçum varsa niye cezaevinde değilim. 10 milyon insan katılmış Gezi Parkı eylemlerine. Trabzon’da 25 bin insan yürümüş, bir vandallık yok, saldırganlık yok. Orada şarkı söylemişim ne yapmışım yani.” dedi.

“Sırf deremize, ağacımıza, suyumuza sahip çıktığımız, 2013 yılında Trabzon’daki Gezi eylemlerine katıldığım için engellemelerle karşılaşıyorum. Sürekli Trabzon’daki Gezi eylemine katıldığım haberler önüme konuyor. Daha önce de böyle engelleme oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konsere çıkacaktık ama ‘her şey çok güzel olacak’ deyip seçim iptaline karşı İmamoğlu’na destek verdiğimiz için iptal edilmişti” diyen Balcı, “O dereler olmasa biz nereye türkü yapacağız. ‘Derelerde taş olsam’ diyoruz ama bu dereleri HES’lerle yok ediyorlar. Çamaşır eskiden derede yıkanırdı, çocuklar derede yıkanırdı. Su kirlendi mi suyu neyle yıkacağız, suyu yıkayacağımız bir şey yok” ifadelerini kullandı.