Stajyerlerine cinsel saldırıda bulunan avukatın 141 yıla kadar hapsi istendi

Ofisinde stajyer olarak çalışan kadınlara cinsel taciz ve saldırıda bulunduğu için 2019 yılında tutuklanan avukat hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede tutuklu sanığın 141 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Stajyerlerine cinsel saldırıda bulunan avukatın 141 yıla kadar hapsi istendi

Ofisinde stajyer olarak yanında çalışan avukatlara farklı zamanlarda cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 59 yaşındaki avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2017, 2019 ve 2020 yıllarının değişik aylarında meydana gelen olaylara yer verildi. İddianamede müştekiler Ö. A., B.M., N.Y., F.G., S.B. ve G.Ç. farklı dönemlerde avukat Muhittin Köylüoğlu’nun ofisinde stajyer olarak çalıştıklarını ve fiziksel ve sözlü tacize uğradıklarını söyleyerek şikayetçi olduklarını beyan etti.

İddianamede tutuklu avukat Köylüoğlu’nun 6 müştekiye karşı ‘cinsel taciz’, ‘basit cinsel saldırı’, ‘tehdit’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlarından 44 yıldan 141 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu avukat hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.