Sözde 'İşten çıkarma yasağı' 2 ay uzatıldı

Koronavirüs salgınıyla getirilen, sözde 'işten çıkarma yasağı' olarak lanse edilen ama emekçiyi ücretsiz izinle 1170 TL'ye mahkum eden düzenleme Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatıldı.

Sözde 'İşten çıkarma yasağı' 2 ay uzatıldı

Koronavirüs salgınının ekonomik boyutlarını engellemek adına getirilmiş gibi ‘işten çıkarma yasağı’ olarak lanse edilen bu patron yanlısı uygulama; işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasını teşvik ediyor, emekçilere ise günlük 39 lira 24 kuruş olmak üzere ayda 1170 lirayı reva görüyordu.

4857 sayılı İş Kanunu uyarınca patronların 3 aylık süre ile çalışanını işten çıkarma yasağı Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, 17 Eylül 2020’den itibaren 2 ay daha uzatıldı.

30 HAZİRAN 2021’E KADAR UZATMA YETKİSİ

‘İşten çıkarma yasağı’ adı altında patrona, emekçiyi ücretsiz izne ayırma fırsatı veren düzenlemede, Cumhurbaşkanına da bu süreleri, 30 Haziran 2021’e kadar her defasında en az üçer aylık sürelerle uzatma yetkisi verildi. 17 Nisan’da uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı, 17 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 1 aylığına uzatılmıştı.