Soylu'ya bakanlığının tepesinden 'bir tane' Menzil örneği!

İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Menzil "şeyh"i Abdulbaki Erol'a atfedilen sözü sosyal medya hesabından paylaşıp sonuna da Erol için kullanılan "Gavs-i Sânî" imzasını attı. Bu paylaşımın ardından Soylu'nun Menzil'le ilgili sözleri akıllara geldi.

Soylu'ya bakanlığının tepesinden 'bir tane' Menzil örneği!

Son dönemde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere kamu dairelerinde kadrolaştığı yönünde birçok habere konu olan AKP destekçisi Menzil cemaatinin izine bu kez İçişleri Bakanlığının tepesinde rastlandı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Twitter hesabından “Helâl kazanmak, Başlı başına bir ibadettir..” diye paylaşımda bulundu.

Ancak Genel Müdür Aygöl’ün paylaşımının altında imza olarak koyduğu “Gavs-i Sânî (k.s)” ismi dikkat çekti. “Gavs-i Sani” (İkinci Gavs) ifadesinin Adıyaman’da bulunan Menzil “şeyh”i Abdulbaki Erol için kullanıldığı biliniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl Meclis’te CHP’li milletvekili Ali Öztunç’un “Menzilcilerin, İçişleri Bakanlığında kadrolaştığı, atama ve tayin yaptırdığı” yönünde dedikodular olduğunu söylemesi  “İçişleri Bakanı olarak gönül rahatlığıyla ‘Bakanlığımızda herhangi bir tarikat, cemaat yoktur.’ diyebilir misiniz?” diye sorması üzerine “Bir tane göstersinler bakanlığı bırakacağım” karşılığını vermişti.