Soylu'ya 'ayar' verdi

AKP'nin 'Pelikan' diye adlandırılan ekibinin önde gelen ismi Hilal Kaplan, Bakan Süleyman Soylu'yu açıktan eleştirdiği yazısında "Cepheyi bırakarak çekip gitmek, kimlerin işine yarardı?" dedi.

Soylu'ya 'ayar' verdi

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı ve AKP içindeki “Pelikan” ekibinin de önde gelen isimlerinden olduğu bilinen Hilal Kaplan, Süleyman Soylu’nun istifası gündemine ilişkin yazısında Soylu’yu “uyardı”.

Gazetede dün (14.04.2020) “Milletin Soylu’ya mesajı” başlıklı bir yazı kaleme alan Kaplan, Soylu’yu İçişleri Bakanlığı görevi boyunca yaptığı “icraat”ları nedeniyle önce överken, istifa kararını ise “Erdoğan’ın iradesinin dışına çıkmak” olarak niteleyip eleştirdi.

Kaplan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Yani mevzu hakkında zamanında fikir belirten beş yazar varsa, birisi benim. Çünkü Soylu, başından beri farklı bir İçişleri Bakanı portresi çiziyor. Terörizmle mücadeledeki ödün vermezliği ile kendi özgün hikâyesini yazıyor. Dahası kimilerinin ‘dokunulmaz’ ilan ettiği, karanlık bağlantılar içindeki Ankara kuşu çetesine de dokunmaktan çekinmiyor. Bu yüzden beş yıllık bakanlığını bir hataya kurban etmesi olacak iş değildi.

Ama eli kalem tutan çoğunluğun ölü taklidi yaptığı o gece konuşmuş biri olarak bugün de şunu belirtmezsem eksik kalır. Milletin gerçek anlamda canıyla uğraştığı, terör örgütlerinin erketeye yattığı bir dönemde, doğru dürüst uyku uyumadan binbir dertle uğraşan Cumhurbaşkanımızın onayı olmadan bu istifayı ilan etmek ne kadar doğruydu? Bu, ona haksızlık sayılmaz mı? Cepheyi bırakarak çekip gitmek, kimlerin işine yarardı?

Soylu, mücadeleci olduğu kadar duygusal bir Trabzonlu; eyvallah. Fakat Hadi Özışık’ın dediğine göre Davutoğlu döneminde de iki kez istifaya kalkışmış. 2018’de de helallik istediği konuşmasıyla yine istifa söylentilerine sebep olmuştu. Pazar gecesi de anlaşıldı ki Soylu’dan milletin beklentisi bundan sonra hangi sebeple yorulmuş olsa da liderinin işaret ettiği istikâmetten ayrılmaması, onun iradesini hiçe saymamasıdır.