Soylu'dan AYM Başkanı'na: Aldığı komiserlerin yüzde 41'ini FETÖ'den ben ihraç ettim

Bakan Soylu, AYM Başkanı Zühtü Arslan ile arasında gelişen polemiğe dair Arslan'ın bir dönem Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41'ini ben FETÖ'den ihraç ettim" dedi.

Soylu'dan AYM Başkanı'na: Aldığı komiserlerin yüzde 41'ini FETÖ'den ben ihraç ettim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AYM Başkanı Zühtü Arslan arasındaki polemik büyüyor. Konuk olduğu canlı yayında Zühtü Arslan’ın, bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı görevinde bulunduğunu dile getiren Bakan Soylu, “Anayasa Mahkemesi Başkanımızın aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den ihraç ettim” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin “Şehirler arası yollarda gösteri ve yürüyüş yapılamaz” hükmünü iptal etmesinin ardından yaptığı açıklamada, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef alarak, “Ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım” ifadelerini kullanmıştı. Zühtü Arslan ise Soylu’nun sözlerine, “AYM kararları kutsal metinler değildir, eleştirilebilir. Herhangi bir metni eleştirmek için öncelikle onu okuyup anlamak gerekir” şeklinde karşılık vermişti.

TGRT Haber’de yayınlanan “Gündem Özel” programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın sözlerine yanıt verdi. Soylu, “Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum. Bunun için profesör olmama gerek yok. Bu bir terör örgütü PKK bildirisidir. Diyor ki, ‘Devlet katildir. Devletin orada sizin şehit olarak nitelendirdikleriniz de katildir. AYM buna, Tayyip Erdoğan ve devlete hakaret edenlere verdiği gibi buna da düşünce özgürlüğü kararı veriyor” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 41’İNİ FETÖ’DEN BEN İHRAÇ ETTİM”

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın Polis Akademisi Başkanı olarak görev yaptığını dile getiren Bakan Soylu, “FETÖ’cü üyelerin 2 yıldan fazla ceza almalarını engellediler. Madur olan kim? Bir paşa. Şimdi nerede, dağlardan mücadele ediyor. Bizim okuma yazmamız yok doğru, biz çiftçiyiz zaten, biz bilmeyiz. Burada ifade etmem gerekir, ben bugün bu konulara hiç girmeyecektim. AYM Başkanı’nın bir akrabası vefat etti. Bugün başka bir deklarasyon çıktı.

Polis kime bağlı, İçişleri Bakanlığı’na. Bugün yapılan işlerden ben sorumlu muyum? Sorumluyum. AYM Başkanı’mız Polis Akademisi Başkanı’ydı. Aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini Fetö’den ben ihraç ettim. Ben bilerek aldı şöyle yaptı, böyle yaptı demiyorum, bir şeyi iptal ederken 50 yıllık geçmişine bakmana gerek yok.

Başka bir şey daha var, esas itibariyle Erzurum Üniversitesi’yle yapılan bir protokol var, birtakım polis memurlarının amirliğe terfi etmesini sağlayacak. Bunları bu ülke yaşadı ya. Bu milletin başına bir daha bu felaketi nasıl getirebiliriz? Bu nesil, yani 30-70 arasındaki nesil bu ülkede her şeyi gördü.

Yokluk, anarşi, terör, ABD’nin bize parmak sallamalarını gördük mü? Bizden sonraki nesiller niye böyle şeyler görsünler? Bu tecrübeleri bir araya getirmek varken, ilmin kibrine kapılmamak varken” dedi.