Soylu etrafındakileri düşünmüş: 'Umreye gitmeyeceksiniz' dedim

Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakaların önemli bir kısmının umreden dönenlerden kaynaklandığı belirtilirken Bakan Soylu, Arabistan'da henüz vaka yokken anne ve babasına 'Umreye gitmeyeceksiniz' dediğini söyledi.

Soylu etrafındakileri düşünmüş: 'Umreye gitmeyeceksiniz' dedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteci Candaş Tolga Işık’ın Instagram üzerinden yaptığı canlı yayına konuk oldu.

Koronavirüsle mücadelede ihtiyaç duyulan malzemelerdeki yüksek fiyat artışlarına ilişkin konuşan Soylu, eş zamanlı olarak yaptıkları baskınlarda “maske stoğu” yapan firmaları tespit ettiklerini söyledi, “Maske stokları yapan firmalar 12 saat içinde depolarında yaptıkları stokları piyasaya sürmezlerse işlem başlatacağız” dedi.

Soylu, “Bazı maske üreticileri maskeleri depolarında tutup bakanlığa satmıyorlar. Bu sabah 08:00‘de eş zamanlı baskın yaptık ve bakanlıkla anlaşma yapmaları için onları uyardık. Yarına kadar süreleri var yoksa fabrikalarına el koymaktan çekinmeyiz.” ifadelerini kullandı.

“ANNEMİ BABAMI UMREYE GÖNDERMEDİM”

Salgınla ilgili yapılan kural uyarılarına uyulmasının öneminden bahseden Soylu, konuşmasında ilginç bir ayrıntıya da yer verdi. “Sürekli uymamız gereken kuralları birbirimize hatırlatmamız gerekir.” diyen Soylu, “Benim teyzem umreden geldi, karantina kuralları gelmeden önce. Kendisini aradım, ‘Hiç kimseyle temasta bulunma’ diye uyardım. Ben anneme de babama da etrafımdaki herkese de ‘gitmeyeceksiniz’ dedim. Suudi Arabistan’da o zaman bişey yok yoktu. Tedbiri hep beraber ortaya koymamız lazım.” diye konuştu.

Umre için son olarak yaklaşık 21 bin kişi Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye dönmüştü. Koronavirüs vakalarının görülmeye başlaması sonrası umre yolcularının binlercesi karantinaya alınmıştı.