Soylu: Söndürme çalışması tamamen sona erdi

Süleyman Soylu Sakarya Hendek'te patlamanın gerçekleştiği fabrikayla ilgili, "Şu anda söndürme çalışması tamamen sona erdi" derken; Denetimle ilgili soruyu ise "Mart ayında burayla ilgili bir denetim gerçekleştirildi." diye yanıtladı.

Soylu: Söndürme çalışması tamamen sona erdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, “Şu anda söndürme çalışması tamamen sona erdi. Arama – kurtarma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 21 ayrı birim ve binadan 18’inin soğutma çalışması da sona erdi. Plan dahilinde yangın ve patlama ile karşı karşıya kalınan durumlar inceleniyor. 4 can kaybı var, 3 kişi aranıyor” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gazetecilerin fabrikanın en son ne zaman denetlendiğine ilişkin sorusuna “Senelik bütün denetimlerimiz var” diye yanıt verdi.

Soylu ise aynı soruya “Mart ayında burayla ilgili bir denetim gerçekleştirildi. Bütün bu patlayıcı maddelerin üretimini yapan yerlerle alakası denetimler sıklıkla devam etmektedir. Bu denetimler aksamaksızın devam eder” ifadeleriyle cevap verdi.