Soylu için 'hesap vermeden gidemezsiniz' dedi, işten atıldı

AKP'li Akdeniz Belediyesi, Bakan Soylu'nun istifa kararı sonrası "‘Sorumluluğu üzerine aldınız fakat hesap vermeden gidemezsiniz." şeklinde paylaşım yapan işçinin işine son verdi.

Soylu için 'hesap vermeden gidemezsiniz' dedi, işten atıldı

Mersin’de AKP’li Akdeniz Belediyesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sosyal medya hesabından eleştiren işçiyi işten çıkardı.

İlingi’nin işten atılmasına gerekçe yapılan paylaşımının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı alması sonrası ‘Sorumluluğu üzerine aldınız fakat hesap vermeden gidemezsiniz. Bundan sonra olacak olan ölümler sizin sorumluluğunuzdadır’ şeklindeki yorumu olduğu belirtildi.

DİSK’e bağlı Genel-İş’in Mersin Şube Denetim Kurulu Üyesi olan İlingi’nin işten atılma kararı Genel İş Mersin Şubesi tepki gösterdi. Şube Başkanı Kemal Göksoy, İlingi’nin paylaşımında kesinlikle hakaret veya küçük düşürücü yorumlar olmadığını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu söyledi.

Belediye yöneticilerinin üyelerini işten çıkarmasında kendilerini yargı yerine koyduklarını dile getiren Göksoy, “Bu ülkenin hukuku ve yasaları var. Süleyman Soylu’nun hatasını kabul ettiği bir yerde belediye yöneticileri burada kime yaranmak istiyorlar. Bu arkadaşımız belediye başkanına yada yöneticilerine herhangi bir hakareti olmadı. Üyemiz belediyede sevilen bir arkadaşımız. Bir an önce arkadaşımız işine geri dönmelidir. Yapılan bu hatadan geri dönmelidir” dedi.

“ÖLÜM LİSTESİ PAYLAŞSA ÖDÜL ALIRDI”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yaşananlarla ilgili tepkisini sosyal medya hesabından şu ifadelerle gösterdi:

“Mersin Akdeniz Belediyesi’nde çalışan işçi Mehmet Can İlingi, sosyal medya hesabından Süleyman Soylu’ya yönelik eleştirileri sonrası işten çıkarıldı.

Oysa bu işçi ölüm listesi yapıp paylaşsaydı ödüllendirilir, hatta kanal kanal gezdirilip yandaş gazetelerde alkışlanırdı.”