Diyanet 'manevi rehber'leriyle deprem bölgesinde!

AKP Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören halka Diyanet'in kumandasında olan ve "manevi rehber" denilen kişilerle "destek" oluyor.

Diyanet 'manevi rehber'leriyle deprem bölgesinde!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ’da deprem sonrası son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“-Şu ana kadar 31 vatandaşımız Elazığ’da, 4 vatandaşımız da Malatya’da yaşamını yitirdi. Bu saate kadar göçük altından 45 vatandaşımızı sağ olarak çıkardık.

-Mustafa Paşa’da arama-kurtarma faaliyetlerimiz bitti, tarama sürüyor. Sürsürü Mahallesi’nde 6 vatandaş enkaz altında.

-Mahallelerde merkezlerde çadır kurmaya devam ediyoruz. Barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız. Bu artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın da endişe duyması normaldir.

-AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaşmaktadırlar. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya birşey göndermesin.

-Diyanet İşleri Başkanımız burada. Diyanet İşlerinden temin ettiği manevi rehberler vasıtasıyla Elazığ ve Malatya’nın her yerinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak üzere çalışmalarını devam ettiriyor.”