Soylu: Dağlarda 500 adamları ya var ya yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, , "Terör var, bitiyoruz' diyoruz. Allah'a şükür de öyledir. Dağlarda 500 adamları ya var ya yok; ne eleman bulabiliyorlar, ne yiyecek ekmek bulabiliyorlar. Jandarmamız polisimiz tepelerinde. Diyarbakırlı anne babalar gırtlaklarına yapışmış. İnşallah gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız" dedi.

Soylu: Dağlarda 500 adamları ya var ya yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Ilgaz dağları bölgesinde, Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi’nin açılışına katıldı.

Bakan Soylu, “Terör var, bitiyoruz’ diyoruz. Allah’a şükür de öyledir. Dağlarda 500 adamları ya var ya yok; ne eleman bulabiliyorlar, ne yiyecek ekmek bulabiliyorlar. Jandarmamız polisimiz tepelerinde. Diyarbakırlı anne babalar gırtlaklarına yapışmış. İnşallah gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız” dedi.

“TORBACISININ DA, BU İLLETİ SATAN BARONUNUN DA …”

Bakan Soylu, ‘sınırımızın ötesi karışık, Allah’a şükür güçlüyüz’ dediklerini ve 3 tane büyük operasyon yaptıklarını söyleyerek, “Akdeniz’de Libya mutabakatını yaptık. Türkiye’nin tüm haklarını ve güvenliğini temin ediyoruz. ‘Uyuşturucu tehlikesi var, Allah’a şükür mücadele ediyoruz’ diyoruz; gerçekten de öyledir. Torbacısının da, bu illeti satan baronunun da, getireninin de taşıyanın da, karada da denizde de tepesine çöküyoruz. 63 bin 231 kişi, uyuşturucu suçlarından hapishanelerimizde tutuklu veya hükümlü olarak yatmaktadır. ‘Trafik kazaları var, ama Allah’a şükür mücadele ediyoruz’ diyoruz; gerçekten de öyledir. Aldığımız tedbirlerle, milletimizin gayreti ve katkısıyla geçen yıla göre bin 250 kişi daha az can kaybı yaşadık. Bütün bunları anlatıyoruz” diye konuştu.

“SADECE PROBLEMLERİ ÇÖZMEYE DEĞİL FIRSATLARI YÖNETMEYE BAŞLADIK”

Bakan Soylu, Türkiye’nin doğru yolda olduğunu, stratejisinin, gayretinin ve politikasının doğru olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Tedbirleri ve gelecek hedefleri doğrudur ve bugünün Türkiye’si, artık sadece problemlerini çözmeye değil, fırsatlarını yönetmeye başlamış bir Türkiye’dir. Potansiyelini kullanan bir Türkiye’dir. Bakın bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu tam anlamıyla topa girmiştir. Ağrı ilimiz, bugün tekstilde yabancı markaların üretim merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Kim bilir, belki yakın gelecekte kendi markasını çıkaracaktır. Mardin, Tunceli, Diyarbakır, Siirt, Van, Kars, Şanlıurfa ve diğerleri, hepsi hem turizm potansiyellerini, hem de üretim potansiyellerini kullanmaya başlamıştır. Öte yandan tıpkı burada yaptığımız Karadeniz ve diğer yerlerimizde kış turizmi yatırımları devam etmektedir. Bunlar öyle kendiliğinden oluşmuş işler değildir. Türkiye’de sağladığımız huzur ve güven iklimi sayesinde; kıymetli Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu gelecek vizyonu sayesinde olmuş işlerdir.”

“TİYATROYA GİTMEK KABAHAT DEĞİL”

Soylu, Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabının tiyatro oyununa ilişkin konuştu. Tiyatroya gitmenin kabahat olmadığını ifade eden Soylu, “Hatta herkes, hepimiz daha fazla tiyatroya gitmeliyiz. Çocuklarımızı daha fazla tiyatroya göndermeliyiz. Ama gittikleri tiyatro, bu ülkenin insanını acıtan, bizim bir yerlere ulaşmamızı istemeyenler tarafından oluşturulan bir tiyatro” dedi.

Soylu, şunları kaydetti: “Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye’ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil.”