Soylu: Bizi cemaatlerle karşı karşıya getirmek istiyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AKP'li Mehmet Metiner'le yaşadığı 'FETÖ' tartışması sonrası “Bizim mücadelemizden dolayı rahatsızlıkları var. Bizi cemaatlerle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” dediği öğrenildi.

Soylu: Bizi cemaatlerle karşı karşıya getirmek istiyorlar

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’li Mehmet Metiner’in ‘Emniyet Teşkilatı ve TSK içinde FETÖ tehlikesine karşı tekrardan gevşeme olduğunu’ söylemesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Haber Global kanalında konuşan Saymaz, Soylu’yla yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

“Ben bugün Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım dedim ki, ‘Süleyman Bey, sadece Mehmet Metiner değil Doğu Perinçek de bir şey söyledi. Başkaları da ima ediyor. İçişleri Bakanlığı’nda Fetullahçıların yer edindiğini söylüyor…’ Süleyman Soylu bana dedi ki, “Anlatayım. Şu an bile Fetullahçılarla ilgili operasyonlar devam ediyor. Kim, nerede, kiminle ilişkisi var? Takip ediyoruz. İstihbaratımız anbean operasyonları takip ediyor.”

Saymaz, Soylu’ya bunun üzerine “Peki, bu emniyetle ilgili yaklaşımın sebebi nedir? İçişleri Bakanlığı ve emniyetle ilgili ısrarla bir FETÖ göndermesi var” demesi üzerine aldığı cevabı da şöyle aktardı:

“Bizim mücadelemizden dolayı rahatsızlıkları var. Bizi cemaatlerle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Şu an ilk defa; TSK, jandarma, emniyet ve MİT koordinasyon halindedir. Şu an PKK’ya, örgüte katılım sayısı 23’e düştü. Yıl sonuna kadar da bu en çok 50 olur. Dolayısıyla böyle bir başarı için “Acaba kanal açabilir miyim?” diye murad edenler var. Bu başarıda bir kanal açmak isteyenler var. Bir de bunun rüzgarına gelenler var”