Soylu: Bekçilik, sadece gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret basit bir iş değildir

Soylu, bugün itibari ile toplam bekçi sayısının 28 bin 773 kişi olacağını da belirtti.

Soylu: Bekçilik, sadece gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret basit bir iş değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Akademisinde düzenlenen çarşı ve mahalle bekçileri mezuniyet törenine katıldı.

Soylu göreve başlayacak bekçilere , “Çarşı ve mahalle bekçiliği, sadece gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret basit bir iş değildir” ifadesini kullandı. Soylu, bugün itibari ile toplam bekçi sayısının 28 bin 773 kişi olacağını da belirtti.

“TÜRKİYE, BEKÇİLİK ADIMINDAN CİDDİ BİR VERİM ALMIŞTIR”

Soylu şöyle konuştu:

“Çarşı ve mahalle bekçiliği, sadece gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret basit bir iş değildir. Tehlikenin nereden gelebileceğini sezmek, olaylara kanunlar çerçevesinde ve etkin şekilde müdahale edebilmek, anlık ve sağlıklı kararlar verebilmek, bölgesini tanımak ve risk analizini buna göre yapmak bu işin başarısını arttıran unsurlardır. Türkiye, bu adımdan ciddi bir verim almıştır. Çok net bir göstergemiz var. Çarşı ve mahalle bekçilerimizin sahada görev yapmaya başladığı 2017 yılında ülkemizde günlük evden hırsızlık ortalaması 282’ydi. Bugün itibarıyla bu ortalama 148’dir.”

Büyükşehirlere ilişkin rakamları paylaşan Soylu, “Büyükşehirlerimiz bazında da günlük evden hırsızlık ortalaması 2017-2020 arasında İstanbul’da 78’den 33’e, Ankara’da 34’ten 3’e, İzmir’de ise 21’den 6’ya gerilemiştir. Bunun haricinde ciddi miktarda da uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinde de yine bu arkadaşlarımız rol almışlardır” ifadelerini kullandı.