Soylu: Başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz!

Bakan Soylu, CHP'li belediyelerin koronavirüs salgınına karşı bağış toplanmasını "yeni hükümet oluşturmak istemek" diye değerlendirdi.

Soylu: Başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, belediyelerin koronavirüs salgınına karşı düzenlediği yardım kampanyasının valiliklerin iznine tabi olduğu öne sürülerek sorumlular hakkında kovuşturma başlatılması istenmişti.

CHP’li İstanbul, İzmir ve Ankara belediyeleri tarafından başlatılan kampanyaları hedefleyen bu genelgenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyalarının banka hesapları bloke edildi.

Bu akşam Ülke TV‘de canlı yayında konuşan Bakan Soylu, alınan bu karara ilişkin “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz siz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz. Bu kadar basit.” dedi.

Konuyla ilgili kendisini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aradığını söyleyen Soylu, “Yarım saat boyunca kendisine durumu anlattım. Yine 2 tane belediye başkanı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun geldiler. Kendilerine izah ettim. İller İdaresi Genel Müdürü de yanımdaydı. Belediyenin niçin izin alması gerektiğini kanunla birlikte kendilerine izah ettim” dedi.