Soylu açıkladı: Gazetecilere 'haber nasıl yapılır' eğitimi verilecek!

İçişleri Bakanı Soylu, tüm televizyonlara ve muhabirlere yönelik "eğitim"e başlayacaklarını duyurdu.

Soylu açıkladı: Gazetecilere 'haber nasıl yapılır' eğitimi verilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ‘Afet Riskini Azaltma ve Deprem Toplantısı’nda konuştu.

Deprem konusunda 1999’dan bu yana büyük dönüşüm gerçekleştirdiklerini öne süren Bakan Soylu, “Çatı olarak değerlendirdiğim Türkiye Afet Müdahale Planı’nda önemli değişiklikler yapmaya gayret göstereceğimi söylemek isterim. Müdahale süresinin kısaltılması, daha çok canın kurtulmasını sağlamaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı konusunda güncellemeler yapacağız. Zihnimizde hep büyük İstanbul depreminin antrenmanını jimnastiğini yapıyoruz” diye konuştu.

Beklenen İstanbul depremine değinen Soylu, “Benim korkum şu; bizim zamanımızda olur da sorumluluğunu taşıyan biri olarak tarihe kara bir adam olarak geçmekten Allah’a sığınırım. İsmi kötü anılan insan sıfatı vermesin. Afet meselesi, deprem meselesi öncesini, anını, sonrasını iyi bir şekilde zihnimizde ve kurumlarda tasarlamak zorundayız. Siyasi popülizmle deprem konusunda alınacak tedbirler ters orantılıdır. Kentsel dönüşümü tamamlamak lazım; kusura bakmayın doğru yapalım; ama vatandaşın tepkisini çekelim, riskli bölgelere buldozerle girmekten başka çare yoktur” dedi.

Çok ciddi tedbirler alacaklarını ve kapasiteyi arttırmaları gerektiğini söyleyen daha sonra ise “Tüm televizyonlara yönelik eğitime başlıyoruz. Muhabirlere de depremde ne söylemek lazım nasıl haber yapılması eğitimini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, geçtiğimiz hafta Edirne’de sığınmacılarla ilgili açıklanan rakamın tartışmalı olduğu dile getiren gazeteciyi azarlamış ve “Yunan tarafında olmak”la itham etmişti.